Van Büyükşehir Belediyesi Mecl...
MEBİT

İlçelerin Tahmini Bütçeleri Meclisten Geçti

Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı meclis toplantısı devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi meclisinde 13 ilçe belediyesinin bütçe görüşmeleri tamamlanırken, Van Büyükşehir Belediyesinin bütçesi ise görüşülmeye devam ediyor.

Abone Ol

2014-11-26 16:25:00 | Son Güncelleme : 2024-04-15 19:01:11

İlçelerin Tahmini Bütçeleri Meclisten Geçti

 Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantıları devam ediyor


Van Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı meclis toplantısı devam ediyor. Belediye bütçelerinin görüşüldüğü toplantıda, ilçe belediyelerinin bütçeleri meclisten geçti. Bütçe görüşmeleri öncesi Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

 

Bozbay: Arin Mirxan ve Kader Ortakaya'ların mücadelesine bağlı kalacağız

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Kadın ve erkek nasıl eşit olabilir, bu fıtrata ters' sözlerini değerlendiren Bozbay, Erdoğan'ın bu sözleriyle büyük bir ayrımcılığa neden oluğunu söyledi. Türkiye’de son yedi yılda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığına değinen Bozbay, bu şiddetin böyle politikalar sonucu geliştiğini belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın da panelde kendisini protesto eden bir kadını korumaları aracılığıyla dışarı attırdığını aktaran Bozbay, adı geçen bakanın da kadın olduğunu ve bunun da bakış açısıyla alakalı olduğunu söyledi. Son bir yılda 37 trans bireyin nefret suçu kapsamında katledildiğini hatırlatan Bozbay, bu sonuçların ülkenin nerede olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Bozbay, "Bugünü Arîn Mirxanların, Kader Ortakayaların şahsında bu mücadeleye her düzeyde destek olacağımızı ve mücadelenin büyümesi için çalışacağımıza söz veriyoruz. Bundan sonra Arîn Mirxanların, Kader Ortakayaların mücadelesini erkek egemen zihniyetinden sıyrılarak ve bunu özeleştiri olarak kabul ederek bu mücadelenin bir parçası olacağımızı bir kez daha düşünüp destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Kadınlara yönelik bu şiddet sarmalının son bulmasını ve bu konuda ciddi adımların atılması gerektiği konusunda bir çağrıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bakır: Sistem kadınların mücadelesinden korkuyor

 

Bozbay’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Necla Bakır, şiddet sonucu öldürülen kadınları anarak, 25 Kasım’ın dünyanın ayıbının yaşandığı bir tarih olduğunu ve bu günlerin öldürülen üç kız kardeşin öldürüldükten sonra tarihin kendisiyle hesaplaştığı günler olduğunu belirtti.


Bakır, “Bugün dünya şiddetle mücadele günüdür, biz kadınlar da mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Bugün sistemin kadınlardan ne kadar çok korktuğunu bir kez daha gördük. Kadınların yapacağı bir yürüyüşe sistem izin vermiyorsa bu da sistemin bir ayıbıdır. Sosyal Politikalar Bakanının uygulamış olduğu baskı yine sistemin kadınlar üzerindeki baskısıdır. Toplumda aile önemlidir ama her şeyden önce ahlaki, hak ve hukukun olduğu bir toplum ancak yaşanılabilir bir toplum olur. Biz de kadınlar olarak sonuna kadar bu mücadelemizi vereceğiz. Haklarımızı elde edene kadar mücadele bizim için esastır. Partimizin uygulamış olduğu sistem kadınların mücadele ederek nereye geldiğinin ispatıdır. Eş başkanlık sistemi, eşit temsiliyet yine kadın mücadelesinin sonucudur ve partimizde kazanmış olduğumuz kazanımlardır. Biz bunu Sayın Abdullah Öcalan’a borçluyuz. Bize bu mücadelede ön açıcı olmuştur. Biz de sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğiz" dedi.

 

İlçelerin tahmini bütçeleri meclisten geçti

 

Yapılan konuşmaların ardından gündeme devam eden meclis Büyükşehir belediyesi bütçesini görüştü. Büyükşehir Belediyesi bütçesi Cuma gününe kadar devam edecek. Tamamlanan ilçe belediyelerinin tahmini 2015 bütçeleri ise şu şekilde: Bahçesaray 15 milyon 154 bin, Başkale 24 milyon 496 bin, Muradiye 36 milyon 100 bin, Çaldıran 21 milyon 460 bin, Erciş 38 milyon 500 bin, Çatak 15 milyon 250 bin, Edremit 39 milyon 800 bin, Gevaş16 milyon 950 bin, Gürpınar 26 milyon 509 bin, İpekyolu 95 milyon 500 bin, Özalp 20 milyon, Saray 10 milyon 340 bin ve Tuşba 40 milyon TL. 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER