Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'n...
MEBİT

YYÜ'de Okuyan Yabancı Uyruklu Öğrenciler Gecede Buluştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) lisansüstü eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler düzenlenen gecede bir araya geldiler.

Abone Ol

2014-11-26 10:45:00 | Son Güncelleme : 2021-08-27 22:01:32

YYÜ'de Okuyan Yabancı Uyruklu Öğrenciler Gecede Buluştu

YYÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen geceye, çoğunluğu Federal Kürdistan’dan olmak üzere 17 ülkeden toplam 200 öğrenci katıldı. YYÜ’de lisansüstü eğitim gören öğrenciler, Van’da olmaktan memnun olduklarını ve YYÜ’de okumanın da kendileri için büyük şans olduğunu ifade ettiler.



Gecede konuşan YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM) Müdürü Doç. Dr. Eray Çelik ise, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın 3 yıllık çalışmasının bugün meyvelerini aldıklarını belirterek, “Üniversitemiz 3 yıldır komşu ülkelerde ciddi bir tanıtım kampanyası düzenliyor. Üniversitemize bu yıl 17 farklı ülkeden gelen 200’e aşkın lisansüstü öğrenci için yemekli gece düzenliyoruz. Temel gayemiz burada öğrencilerimizin öğretim üyeleriyle tanışmaları ve diğer öğrencilerle kaynaşmalarını sağlamak. Öğrencilerimiz hem YYÜ’de hem de Van’da olmaktan çok mutlular, Türkiye’de olmaktan çok mutlular. Üniversitemiz onlara birçok olanak sağlıyor. Böyle bir gecede onlarla bir arada olmaktan bizler de çok mutluyuz” şeklinde konuştu.



Yapılan konuşmanın ardından İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Memet Metin Barlık sahne alarak değişik dillerden şarkılar seslendirdi. Gece ilerleyen saatlere kadar devam etti.

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER