Van Büyükşehir Belediyesi Çevr...
MEBİT

Van'da 40 Bin Metrekarelik Park Yapılacak !

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yan tarafında bulanan, mülkiyeti belediyeye ait olan 40 bin m2’lik alan üzerine park yapım çalışmalarına başladı.

Abone Ol

2014-11-25 14:52:00 | Son Güncelleme : 2024-04-14 11:10:26

Van'da 40 Bin Metrekarelik Park Yapılacak !
Belediye ekipleri tarafından kısa bir süre önce projelendirilip ihaleye çıkarılan park 2015 yılının Ağustos ayında tamamlanarak açılışı gerçekleştirilecek. 



Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent genelinde sürdürdüğü yeşil alan ve park çalışmalarına devam ediyor. 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kente 40 bin metrekarelik park yapılacak



Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yan tarafında bulanan, ve mülkiyeti belediyeye ait olan 40 bin m2’lik alan üzerine park yapım çalışmalarına başladı. Yapımına başlanan parkın tamamlanması ile yurttaşlar rahat bir nefes alacak. Yapılacak park alanı içerisinde bin m2 alan üzerinde çocuk oyun alanları, standart ölçülere uygun basketbol sahası, tenis kortu, çim futbol sahası, fitnes alanı, yürüyüş kordonu, yer satrancı gibi tüm spor aktiviteleri rahatlıkla yapabileceği alanlar oluşturulacak. Park alanında ayrıca 2 adet anfi tiyatro, 600 m2 uzunluğunda bisiklet yolu ve koşu parkuru, şenlik alanı, iki adet havuz, 70 araçlık park, oturma alanları, her türden fidan ve süs ağaçları ile birlikte aydınlatma sistemi ile donatılacak.




Tuşba Park'nda (Fidanlık Alanı) çalışmalar devam ediyor



Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına geçen yıl başlanılan ve bölgenin en büyük Türkiye’nin ise sayılı yeşil alan ve parkları arasında yer alması beklenilen Tuşba Park’ın birinci etap çalışmasında ise sona gelindi. Eminpaşa Mahallesi’nde eski fidanlık alanı yanındaki 600.000 m² alanın mesire alanı olarak yapılması çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3 etaplı yapılacak olan alanın ilk etabı bu yıl içerisinde tamamlanacak. Alanda kültür merkezi, tüm branşlar için spor alanları, yürüme yolları, su sporları ile ilgili alanlar, nikah dairesi gibi tam donanımlı bir kompleks bulunuyor.  
 
 
  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER