AK Parti Van İl Başkanı Av. Za...
MEBİT

Başkan Soğanda'dan Öğretmenler Günü Mesajı

AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Abone Ol

2014-11-24 11:45:00 | Son Güncelleme : 2014-11-24 11:45:00

Başkan Soğanda'dan Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Soğanda, yayınladığı mesajında, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, AK Parti hükümeti ile birlikte Van’a yapılan eğitim yatırımlarına değindi. Öğretmenlerin geleceğe ışık tuttukları ve gönüllerde müstesna bir yer tuttuklarını ifade eden Başkan Soğanda, ‘‘Öğretmenlerimiz bizim kültürümüzde, anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar muteber sayılmaktadırlar. Öğretmenlik tüm makam ve mevkilerin üzerinde bir değere sahiptir. Bugün itibarıyla hangi makam ve mevkide olursak olalım bunu öğretmenlerimize borçluyuz’’ dedi.




Eğitim öğretimde Van’ın AK Parti iktidarı ile birlikte devasa yatırımlar aldığına dikkat çeken İl Başkanı Soğanda; öğretmenlerin, bir ilin gelişmesinde, büyümesinde ve her alanında şüphesiz mihenk taşı olduğunu vurguladı. Soğanda, ‘‘Bizler AK Parti iktidarı ile birlikte 12 yılda, ülkemizde olduğu gibi ilimizde de devrim niteliğinde eğitim yatırımları gördük. Ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attık. Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip öğrenci ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirler aldık. Yeni binaların yapımının yanında, mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla okullarımızdaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getirdik.




Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırarak, okullaşma oranını yüzde 3,31’den yüzde 55,68’e yükselttik. 2011’de yaşanan deprem ilimizde adeta bir yatırım fırsatına dönüştürülerek, eğitim camiasında modern bir noktaya ulaştık. Zarar gören, yıkılan okullarımızın yerine son modern okullar inşa edildi. Eskiden bir okulun yapımı başlandığında, temelinin atımında bir bakan gelirdi, açılışında bir bakan gelirdi. Şimdi ise ilimiz en ücra köylerimizde bile artık sadece ortaokul değil, liseler dahi kazandırılıyor. Van eğitimde medeniyet ile tanıştı. Eğitim alanımızda yapılan yatırımlar ile çocuklarımızın eğitim düzeyini en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefledik. Ülkemizde ve ilimizde yapılan yatırımların devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; saygı, sevgi ve esenlikler diliyorum” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER