İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH...
MEBİT

İHH Ve IICO'dan 64 Aileye Konut !

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kuveyt'te bulunan IICO desteğiyle Van'da yaptırılan 64 konut, ihtiyaç sahibi ailelere verildi.

Abone Ol

2014-11-21 16:02:00 | Son Güncelleme : 2024-01-27 18:26:47

İHH Ve IICO'dan 64 Aileye Konut !

Van’da 7,5 dönümlük arazi üzerine 4 blok halinde inşa edilen 64 daire, düzenlenen törenle ailelere dağıtıldı. Rescate Hotel’de düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

 

Törene katılan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, büyük devletlerin her zaman yardıma ihtiyaç duyulan bölgelerde bulunduklarını belirterek, tarihe bakıldığında Türkiye'nin ne kadar büyük bir medeniyet olduğuna dair sayısız örnek verilebileceğini söyledi. Nerede bir sıkıntı olmuşsa içlerindeki sıkıntıya bakmazsızın onların yanında olmaya gayret ettiklerini ifade eden Doğan, “Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizi misafir etmemiz bu anlayışladır. Bu operasyonlar için 4,5 milyar lira devlet kaynağını harcadık. Bundan sonra da Türkiye duruşunu bu şekilde devam ettirecek ve nerede bir sıkıntı olursa orada insanların yardımına koşacaktır" dedi.



Kuveyt'in de Türkiye gibi dünyanın neresinde bir sıkıntı olursa insani yardım organizasyonlarıyla destek verdiğini ifade eden Doğan, "Van'da da bu iş birliğinin çok güzel bir örneğini görüyoruz. 2 büyük deprem atlattık. Depremin ilk gününden itibaren Kuveyt devletini, yardım kuruluşunu ve İHH'yı yanımızda gördük. Bugün birlikte anahtar teslimi yapacağımız konutlar bunun güzel bir örneği. Türkiye Cumhuriyeti dünyada görülmeyen hareket kabiliyetiyle duruma müdahale etti. 175 bin insanın yaşayacağı konteyner kentler ve bir yılda geçici konutlardan kalıcı konutlara geçilmesi, dünyada bir ilktir. Kuveyt Emirine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.




Hz. Muhammed'in "Müminler bir beden gibidir, bir uzvu bile ağrıdığında tüm bedeni ağrır" anlayışıyla hareket ettiklerini belirten IICO Başkanı Abdullah Al-Matuk ise, 2011 depremlerinin ardından Kuveyt Emirinin yardımların bölge halkına ulaştırılması konusunda kendilerini görevlendirdiğini söyledi. Zaman kaybetmeden Türkiye'de İHH ile irtibata geçtiklerini ve ailelere kalıcı konut sağlanması konusunda mutabakata vardıklarını aktaran Matuk, "Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkiler uzun zamandan beri iyi temelde inşa edilmiştir. Bu nedenledir ki bu binaların açılışı için buradayız. Biz bu yardımları Allah'ın, 'İyilikte birbirinizle yarışın' buyruğuyla yapıyoruz" diye konuştu.



Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin çok yönlü olarak öne çıktığını, bunun en güzel örneklerinden biri için Van'a geldiklerini ifade eden Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah Al-Duwaıkhw da bu projenin ilk olmadığı gibi son da olmayacağını söyledi. Türkiye ile olan ilişkilerinin her alanda devam edeceğine dikkat çeken Duwaıkh, “İktisadi noktalarda daima Türkiye'nin yanında olacağız. Yatırımlarımızla Van gibi güzel kentleri daha üst seviyelere taşıyacağız. Burada bir saat süren gezimizde bile kısa zamanda depremin izlerinin silindiğine tanıklık ettik. Suriye'deki mültecilere yardımlarımızı devam ettireceğiz. İHH bizim ulaşamadığımız yerlere yardımları ulaştırdığı için Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.



Şu anda dünyanın birçok yerine Kuveyt'ten yardımların gittiğine vurgu yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, “İslam dünyasını parçalamak, Müslümanları birbirinden koparmak için dünyanın her yerinde planlar yapılıyor. Araplar gelip burada evler yaptılar. İslam dünyasına şu mesajı veriyoruz. Kürt, Türk, Arap, kim olursa olsun biz kardeşiz. Meselelerimizi biz çözeriz. Dünyanın birçok ülkesinde doğal afetlerde, savaş bölgelerinde bulundum. Sadece bu ülkede çok hızlı şekilde doğal afetlere müdahale ve kalıcı projelerin bittiğine tanıklık ettim. İnşallah bu kurumumuzla Gazze'de yıkılan evlerin onarımını yapacağız ve Suriye'yi yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.




İHH Genel Başkanı Yıldırım tarafından yetim bir çocuğun yaptığı tablonun IICO Başkanı Al-Matuk'a verilmesi ile devam eden tören, protokol tarafından 64 aileye anahtarlarının teslim edilmesi ile son buldu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER