Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyes...
MEBİT

Van'da SAKOM Kuruldu !

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) kuruldu.

Abone Ol

2014-11-20 14:31:00 | Son Güncelleme : 2024-04-12 12:32:12

Van'da SAKOM Kuruldu !

Açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar; SAKOM’da görevli personelin vardiya sistemine göre 7/24 hizmet vereceğini söyledi.



SAKOM’da 6 personelin çalıştığını ifade eden Dr. Acar, “SAKOM bir çağrı karşılama merkezi değildir. SAKOM; acil, afet ve olağandışı durumlarda sağlık problemi oluşması ve oluşma ihtimali bulunması halinde üst yönetiminin yapıldığı bir koordinasyon merkezidir. 81 ilde bulunan 112 Acil Çağrı Karşılama merkezlerinin görev yetkilerini aşan, birden fazla il ile koordinasyon gerektiren, belirli kriterlere göre kriz yönetimini üstlenen, aynı zamanda olay yerine giderek koordinasyonu yönetecek bir birimdir. Türkiye’de ve dünyada yaşanan her türlü afet ve olağandışı durumlar kesintisiz olarak takip edilmektedir” dedi.

 

 

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, ağız ve diş sağlığına önem verilmesi gerektiğini söyledi. 

 

 


Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Dr. Bilal Acar, insanların karşılaştığı en büyük sağlık sorunlarından birinin ağız ve diş problemi olduğunu söyledi. Dr. Acar, “Çünkü sindirim sisteminin düzgün çalışması, besinlerin sindirim sistemine hazır hale getirdikten sonra yutulması ile mümkündür. Çürük ve diş eti hastalıkları, diş kaybına ve sağlığımızın bozulmasına sebep olur. Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez unsurlardandır. Müdürlük olarak ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermekteyiz. Bu yönde çalışmalar kurumumuzca planlı olarak yapılmaktadır. Bu konuda en önemli merkez olacak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni binamız bitmek üzeredir. Daha geniş kadro ve tam kapasite ile çalışmaya en yakın zamanda başlayacağız” dedi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER