DÖKH Van bileşenleri Van halkı...
MEBİT

Van’da Kadınlardan Kobanê Çağrısı

DÖKH Van bileşenleri Van halkını 1 Kasım’da Kobanê direnişini sahiplenmek amacıyla düzenlenecek yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Abone Ol

2014-10-30 17:01:00 | Son Güncelleme : 2022-12-07 23:08:38

Van’da Kadınlardan Kobanê Çağrısı

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) Van bileşenleri, 1 Kasım Dünya Kobanê gününde Van’da yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.


DÖKH bileşenleri adına açıklamayı, Kadın Yaşam Merkezi Koordinatörü Berivan Kılıçaslan yaptı. Van Kadın Yaşam Merkezi önünde yapılan açıklamada Kılıçaslan, Arjantin’den, Hindistan’a, Ekvator’dan, İtalya’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinden, aralarında Naom Chomsky ve Nobel Barış Ödülü sahibi Adolfo Perez Ezquıvel’in de bulunduğu aydınların ‘İnsanlık için, Kobanê için’ 1 Kasım’da küresel eylem çağrısı yaptığını hatırlattı.




Kendilerinin de DÖKH olarak bu çağrıya katıldıklarını dile getiren Kılıçaslan, “Rojava’daki demokratik özerklik, Suriye’deki bütün halklar için özgür bir gelecek vaat ediyor. Bu anlamıyla, ‘Rojava’daki mezhepçi olmayan, laik, demokratik halkların birlik ve çeşitlilik içinde yaşadığı bir modeldir. Ortadoğu’da ve ülkemizde demokrasi isteyen herkes, Kobanê’deki direnişi desteklemelidir. Yaşam koridoru derhal açılmalıdır. Rojava kantonlarının statüsü bir an önce tanınmalıdır. Bütün dünyaya ve halklarımıza, emperyalistlerin, baskıcı devletlerin gösterdiklerinden b aşka bir dünya; özgür ve eşit bir dünya olduğunu göstermenin tam zamanıdır. Halkımızı, dünyanın her yerindeki insanlarla birlikte, Kobanê ile dayanışmak için 1 Kasım’da sokağa çıkmaya ve demokratik eylemliliği yükseltmeye çağırıyoruz.”



Açıklamanın ardından ‘Biji berxwedana Kobanê’ sloganları atıldı. (ANF)


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER