Van’da, cumhuriyetin kuruluşun...
MEBİT

Van'da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Van’da, cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı. Tören bitiminde jandarmanın ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganına, vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Abone Ol

2014-10-29 14:33:00 | Son Güncelleme : 2024-03-21 10:52:01

Van'da Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi, sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatılırken, çevrede ise geniş güvenlik önlemi alındı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhammed Fehmi Oflas’ın halkı selamlamasıyla başlayan tören; saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajının da okunduğu törende bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, yaklaşık iki hafta önce ilde yaşanan olaylara değinerek, “Şayet hedefe ulaşmak için, vakit kardeşliğin korunmasını icap ettiriyorsa, geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yaşadıklarımızı nasıl izah edeceğiz. O yakıp yıkma girişimlerini, Van’ımıza 3 yıl sonra yeni bir deprem kabusu yaşatma sorumsuzluğunu nereye koyacağız. Üstelik ülkenin batısıyla doğusuyla, doyasıya barış iklimini, çözüm çabasını içselleştirdiği bir zaman diliminde, demokrasi dışı bu terör fotoğrafını nereye oturtacağız” dedi.




Terör hadiselerinin milletin yalnızca huzurunu bozmakla kalmayıp, gelecek beklentilerini ve ekonomik kararları da etkilediğini vurgulayan Vali Doğan, “Sahip olduğumuz bu büyük güç nedeniyle bizi, sizi, hepimizi derinden üzen son yaşadıklarımızın stresini üzerimizden hemen atmak, kardeşliğimize etkin biçimde sahip çıkmak, umutlu geleceğimize emin adımlarla yürümek durumundayız. Dolayısıyla etnik kökenimizin veya dünya görüşümüzün esiri olmadan, farklılıklara saygı göstererek bir ortak payda bulmak zorundayız. Bu süreçte ekonomi ve kardeşlik odaklı bir gündeme sahip olmak gerçekten son derece önemli. Bu nedenle kavgadan kaçınmak, barıştan yana olmak bizden beklenen davranış olsa gerekir” şeklinde konuştu.




Şiirlerin okunduğu, halk oyunlarının sergilendiği törende, 2014 yılında uluslar arası müsabakalarda dereceye giren Vanlı sporcular ile ilde daha önce düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm dallarında başarı elde eden öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.




Resmigeçit töreni esnasında giydiği subay kıyafetiyle öğrenci ve askerleri durmadan selamlayan 5 yaşındaki Murat Emin Summak, herkesin dikkatini çekti.




Cumhuriyet Bayramı töreninin bitiminde askerlerin caddede ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganları ise vatandaşlar tarafından alkışlarla destek buldu.

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER