Van’da, İslami sivil toplum ku...
MEBİT

İslami STK’lardan 'Kahrolsun PKK' Sloganları

Van’da, İslami sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı.

Abone Ol

2014-10-25 11:55:00 | Son Güncelleme : 2024-02-22 01:20:17

İslami STK’lardan 'Kahrolsun PKK' Sloganları

Hz. Ömer Cami’nde kılınan cuma namazı sonrasında ildeki İslami STK’lar tarafından ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Burada STK’lar adına basın metnini okuyan Erhan Şengül, son haftalarda ülke genelinde ve özellikle bölgede meydana gelen olayların herkesi derinden yaraladığını belirtti.

 

 

Bölge genelindeki yakma, yıkma ve yağmalama hadiselerinin vandallık gösterilerinin barbarca, vahşice katliam ve linç girişimlerinin Türkiye genelinde nefretle karşılandığını vurgulayan Şengül, yaşanan olayların ardından gelişmelere zemin hazırlayan ve davetiye çıkaranların bile sükunet çağrısı yapmaya mecbur kaldığını söyledi. Açıklamalarında Van’da geçen hafta yapılan saldırı sonucu 65 yaşındaki Muhammed Latif Şener’in hayatını kaybettiğine değinen Şengül, “Bu menfur cinayeti PKK’nin şehir yapılanması YDG-H adında bir örgüt attığı tweetlerde üstlenmiş ve sonuç itibarıyla olayla ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişiden 2'si saldırıyı PKK’nin talimatıyla yaptıklarını itiraf etmiş ve tutuklanmıştır” dedi.  Şengül’ün bu açıklamalarının ardından kalabalık tarafından, "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

 

 


Ardından basın açıklamasına devam eden Şengül, edindiği bilgilere göre Muhammed Latif Şener’in daha önce de İslami kimliğinden ötürü bazı çevrelerce tehdit edildiğinin anlaşıldığını söyledi. IŞİD ile hiçbir bağlantısı bulunmayan cami cemaatinden bir müminin sırf sakalından ve tebliğ gayretinden dolayı ensesinden vurulduğunu ifade eden Şengül, “Bunun yanında yine bir hafta önce Adana’da bir gazete dağıtıcısının benzer şekilde öldürülmesi ve Bingöl Karlıova’da bir Hüda-Par üyesinin evinden çıkarken taranarak öldürülmesi sükunetin sağlanmaya çalışıldığı, barış ve kardeşliğin yeşertilmeye çalışıldığı bugünlere vurulmuş bir darbedir“ ifadelerini kullandı.

 


IŞİD’i bahane ederek İslami kurumları, sakallı ve çarşaflı insanları hedef alan saldırıları ve ölümleri kınadıklarının altını çizen Şengül, “Bölgeyi şiddet sarmalı ve kaos ortamına çevirenler ve bunun talimatını veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve PKK; saldırıya uğrayan, iş yerleri yakılan ve yıkılan esnaflarımızdan, Kur’an kurslarımızdan, İslami derneklerimizden ve tüm halkımızdan özür dilemelidirler” şeklinde konuştu.

 


Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER