Van’da güpegündüz bir telefon...
MEBİT

Hırsızlık Anı Kamerada (Van'da Telefon Hırsızlığı)

Van’da güpegündüz bir telefon bayisinde gerçekleşen hırsızlık anı güvenlik kamerasına yakalandı.

Abone Ol

2014-10-21 12:27:00 | Son Güncelleme : 2024-04-10 10:06:16

Hırsızlık Anı Kamerada (Van'da Telefon Hırsızlığı)

Beşyol Meydanı’nda bulunan bir telefon bayisine giren iki kadın, yanındaki çocuklara telefon çaldırıp daha sonra çantalarına attıktan sonra dükkandan ayrıldı. Yaşananlar ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.



İki kadının yanındaki çocuklara hırsızlık yaptırdığını ifade eden iş yeri çalışanlarından İbrahim Uysal, bir kadın kamerayı perdeleyip çalışanları oyalarken çocukların vitrindeki cep telefonlarını alarak diğer kadına verdiklerini söyledi. Dün saat 14.00 civarında hırsızlık olayının gerçekleştiğini ve maddi kayıptan çok çocukların hırsızlığa alet edilmesine üzüldüklerini ifade eden Uysal, “Bu olayda biz maddi olayın peşinde değiliz. Küçük yaştaki çocukların bu tür olaylarda kullanılması çok zorumuza gidiyor. Bundan dolayı çocukların bu olaylarda kullanılmaması ve toplumun bilinçlenmesi açısından biz olayı bu şekilde haberlere vermek istedik. Bu çocuk bu yaşta bu işi yapıyorsa ileride nasıl bir psikolojiye sahip olur?” şeklinde konuştu.



İş yeri sahibi Saffet Özkaçmaz ise bu çocukların hangi psikolojiyle bu işi yaptıklarını bilmediklerini ifade ederek, “Bu çocuklar acaba işkence görerek, zorlanarak mı yapıyorlar? Bu kadınların bu çocuklara bu yaşta hırsızlık yaptırmaları ister istemez insanın aklına, 'Acaba zorla mı yaptırıyorlar?' sorusunu getiriyor. Yoksa biz asla maddi değerinde değiliz. Çocuklara acıyorum” dedi.

 


Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER