AK Parti'nin Yerel Yönetimlerd...
MEBİT

Ak Partili Gül Yakılan Külliyeyi Görünce Ağladı !

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Abone Ol

2014-10-20 16:10:00 | Son Güncelleme : 2023-12-14 22:08:55

Ak Partili Gül Yakılan Külliyeyi Görünce Ağladı !

7 Ekim'de çıkan olaylarda göstericiler tarafından ateşe verilen Bediüzzaman Said Nursi Külliyesini gezen Gül, burada yakılan Kuran Kursu'nu gezerken gözyaşlarına hakim olmadı.




Uçak ile Van'a gelen AK Parti yöneticisi Van Ferit Melen Havaalanında İl Başkanı ve partililer karşıladı. Yapılan karşılaşmanın ardından Van İl Başkanlığı binasında partililer ile bir araya gelen Gül, HDP'yi de eleştirdi. Gül, bütün ülkeyi üzüntüye boğan olayların çıktığını, 6 Ekim'de bir vandalizm örneğini, şiddet olaylarını hep birlikte gördüklerini anlattı. Gül, çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu: 




"Ülkemiz, milletimiz başta olmak üzere bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecektir ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. 'Çözüm süreci' bir devlet projesi olarak AK partinin baştan beri kararlılıkla yürüttüğü bir yerli projedir. Çözüm sürecinden kim rahatsız oluyorsa, bunların Kürdün, Türkün rahatlığını istemediğini görürsünüz. Çözüm süreciyle, kamu düzeni birbiriyle beraber kararlılıkla yürütülecek iki unsurdur. Son sürecler, Kobani, Suriye ve Irak'taki gelişmeler ve 6 Ekim'deki olaylar değerlendirildiğinde aslında CHP'nin bir Türk HDP'si, HDP'nin de bir kürt CHP endeksine ulaştığını hep birlikte görüyoruz. 100 yıllık sorunları AK parti çözüyor ve bu devam edecektir. Türkiye'de yüzyıldır ötekileştirilen kesimler vardı. AK Parti her iki kesimi de özgürleştiren adımlar attı. Ortak tarih ile ortak coğrafyayı paylaşan herkese vatandaş hukukuyla bakıyoruz. Kürtler üzerinde 100 yıldır yapılan asimilasyon politikalarına son verildi."




Toplantı ardından partililer ve Van İl Müftüsü Nimetullan Arvas ile Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'ni gezen Gül, 7 Ekim'de çıkan olaylarda göstericiler tarafından ateşe verilen Kuran Kursu ve Külliyede incelemelerde bulundu. Kuran Kursu bölümüne giren ve yakılan odaları kenepe ve sandelyeleri gören Gül burada gözyaşlarını tutamadı. Gül, külliyeyle bir eğitim yuvasının inşa edilmek istendiğini ancak saldırıların ardından meydana gelen zararın 6 milyon lira olduğunu söyledi. Gül, şöyle dedi:




"Kendisi de Kürt, Said-i Kürdi olarak risaleleri yazan bir bilim adamı. Zamanın müceddidi ve çağımıza hala ışık tutan bir alim. Bediüzzaman isminin olduğu bir yerin böyle hunharca, hiç bir kitapta, dinde, ideolojide olmayan, bir eğitim yuvasının, karşısındaki Kuran kursumuzun yakılması, yakılması, molotof kokteyli atılması gerçekten insanlıktan nasibini almayan kişilerin işi. Tel'in ediyor, lanetliyoruz. Bediüzzaman Said Nursi'nin mirasına, Kürtler'e, bu bölgenin bütün şahsiyetlerine insanlığa hakarettir. CHP'nin tek parti zamanında Kuran kurslarını ahıra çevirdiğini biliyoruz. Maalesef Kürtlerin CHP'si olmaya yönelik böyle bir arzu içine girdiği görülen HDP'nin sokak çağrıları üzerine Kuran kurslarının molotoflarla yakılması başta Kürt halkımız olmak üzere hiçbir vatandaşımızın kabul edebileceği bir şey değil. Şiddetle lanetliyoruz, hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi de olmasın."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER