Van’da DÖKH ve Barış Anneleri...
MEBİT

Vanlı Kadınlar Kobanê İçin Sokakta !

Van’da DÖKH ve Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde toplanan kadınlar Kobanê direnişini sahiplenerek AKP hükümetinin politikalarını protesto etti.

Abone Ol

2014-10-18 11:58:00 | Son Güncelleme : 2024-04-04 07:55:17

Vanlı Kadınlar Kobanê İçin Sokakta !

DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları ve AKP’nin uyguladığı politikaları protesto etmek amacıyla 2 Nisan kavşağında toplanarak Fegiyê Teyran parkına doğru yürümek isteyen kadınlara polis izin vermedi.


 

Kadınların etrafını Özel Hareket Timleri, Çevik Kuvvet Polisleri, TOMA’lar ve panzerle kuşatan polisin bu tutumuna karşı saatlerce bekleyen kadınlar daha sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DÖKH ve Barış Anneleri İnisiyatifi, İlçe Belediye Eş Başkanları ve yüzlerce kadın katılırken, sık sık ‘Her yer Kobanê her yer direniş’ sloganları atıldı. Kadınlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve PKK bayrakları açtı.


 

 

Açıklamayı okuyan DÖKH aktivisti Nazmiye Acar, kadınlar olarak her zaman Kobanê direnişinin yanında olacaklarını belirterek, “AKP hükümeti DAİŞ çetelerini desteklemiştir. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Kobanê’de ki durum hassasiyetini korumaktadır. Kobanê’ye yönelik saldırılar sürdüğü taktirde DAİŞ çetelerine karşı yürütülen direnişin destekçisi değil, yürütücüsü olmaya da hazırız. Bütün dünya kadınlarını Kobanê direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz” diye konuştu. (ANF)


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER