Van Büyükşehir Belediyesi öncü...
MEBİT

Van’da Rojava Ve Şengal İçin Yardımlar Devam Ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ‘Rojava ile Dayanışma Koordinasyonu’ tarafından kent genelinde başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Abone Ol

2014-10-01 12:55:00 | Son Güncelleme : 2024-01-26 17:34:32

Van’da Rojava Ve Şengal İçin Yardımlar Devam Ediyor

Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ‘Rojava ile Dayanışma Koordinasyonu’ tarafından Rojava ve Şengal halkı ile dayanışmak için kent genelinde başlatılan yardım kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Rojava ve Şengal’de IŞİD çeteleri tarafından uygulanan vahşet sonrası yerlerinden göç etmek zorunda kalan ve Türkiye’ye sığınan yurttaşlar için yardım kampanyaları devam ediyor. 


‘Onurlu Van halkı Rojava ve Şengal’i yalnız bırakmayacak’


Van Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ‘Rojava ile Dayanışma Koordinasyonu’ kent genelinde sürdürdüğü yardım çalışmaları sonucu Rojava ve Şengal halkına ulaştırılmak üzere 63 koli çocuk bezi, 160 koli çocuk maması, 25 koli kadın pedi, 68 koli ilaç, 1 adet engelli aracı, 266 koli gıda, 222 koli giyim malzemesi, 202 koli deterjan, 30 koli sıvı sabun, 20 torba küp şekerden oluşan yaşam malzemelerini Şırnak Belediyesi’ne ulaştırmak üzere kamyonla gönderdi. ‘Rojava ile Dayanışma Koordinasyonu’ tarafından yardımlara ilişkin yapılan açıklama da,” IŞİD çeteleri tarafından halkımıza uygulanan vahşete seyirci kalmak bir insanlık ayıbıdır. Bu ayıp karşısında durmak ve halkımızın acısını bir nebze de olsa dindirmek hepimizin boynunun borcudur. Bizler de ‘Rojava ile Dayanışma Koordinasyonu’ olarak hem Rojava hem de Şengal halkının yanında olmak için sürdürdüğümüz yardımlara devam edeceğiz. Bu anlamda onurlu Van halkı da bugüne kadar IŞİD barbarlığına seyirci kalmayarak Rojava ve Şengal halkının yanında olmuştur. Koordinasyon olarak yardımda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” denildi.

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER