Basel-Van Kardeşlik Derneği üy...
MEBİT

Basel-Van Kardeşlik Derneği Üyelerinden Çoban’a Ziyaret‏

Basel-Van Kardeşlik Derneği üyeleri Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban’ı makamında ziyaret etti.

Abone Ol

2014-09-30 16:08:00 | Son Güncelleme : 2014-09-30 16:08:00

Basel-Van Kardeşlik Derneği Üyelerinden Çoban’a Ziyaret‏

İsviçre Annesty İnternational Türkiye Masası Sorumlusu Maya Heuschman, İsviçre Annesty İnternational Türkiye Masası Sorumlusu ve İsviçre Yardım Kuruluşları Sorumlusu Zeynep Sal'ın da aralarında bulunduğu Basel-Van Kardeşlik Derneği üyelerinden oluşan 7 kişilik bir heyet Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban’ı makamında ziyaret etti.  Heyetin yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Çoban, heyete belediyenin yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra Van’a ilişkin sohbette bulundu.



‘Evinize hoş geldiniz’



Van’ın 2011 yılında yaşadığı depreme dikkat çeken Çoban, Van’ın halen yaralarını sarmaya devam ettiğini ifade etti. Çoban,”Van çok ağır hasarlı depremler atlattı, hala yaralarını tedavi etmeye çalışıyor. İmece usulü ve dayanışarak hızla yaralarını tedavi ettiğini sizler gezdiğinizde kısmen görebilirsiniz. Sizin gibi dostlarla ortak dayanışma gösteren dostlarla ortak işler yapmak da bizi çok mutlu ediyor. Buraya kendi evinizde sayılabilecek bir mekâna hoş geldiniz. Umarım sizi iyi ağırlama fırsatımız olur” dedi.


Çoban: Kadınlar için istihdam alanları açmak için çalışıyoruz


Van’da kadınların yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Çoban, kentte kadınların istihdam alanında oranlarının erkeklere nazaran daha düşük olduğunu söyledi. Çoban,”İstihdam konusunda kadınların çalışma oranı daha düşük ve istihdam alanları daha azdır. Erkekler dışarıya gidip çalışabiliyor ama kadınlar dışarıya gidip çalışamadığı için de somut bir sıkıntıyla karşı karşıyadırlar. Biz de elimizden geldiğince kadınlar için istihdam alanları açmak için uğraşıyor ve çalışıyoruz. İşsizlik ortalamasında hem Türkiye ortalamasında hem de Kürdistan bölgesi ortalamasında kentimiz üçüncü sıradadır. Ağrı, Muş ve Van işsizlik oranının en yoğun olduğu yerlerin başında geliyor” dedi.

 

 

Yapılan sohbetin ardından Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban tarafından heyet üyelerine içerisinde çeşitli hediyelerin bulunduğu çanta hediye edildi.

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER