Kamu Hastaneler Birliği Genel...
MEBİT

Dr.Polat: Van'da Doktor Sıkıntısı Yok Denecek Kadar Azaldı

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Vural Polat, Van’da son zamanlarda basında da yer alan doktor sıkıntısı ve hastanelerin durumu hakkında bilgi verdi.

Abone Ol

2014-09-30 15:35:00 | Son Güncelleme : 2024-03-26 01:51:41

Dr.Polat: Van'da Doktor Sıkıntısı Yok Denecek Kadar Azaldı

Dr. Vural Polat, Van’ın mecburi hizmete dayalı hekim istihdam edilen illerden biri olduğunu ve doktorların yılın belli dönemlerinde tayin sebebiyle sayılarının azaldığını belirterek, “Her sene olduğu gibi bu yılda Haziran dönemi, hem izin dönemi olması hem de tayin dönemine denk gelmesi münasebetiyle her yıl da en az hekim sayısıyla çalıştığımız aylardan birisiydi. Ciddi manada ulusal medyaya da yansıyan hekim sıkıntısıyla ilgili haberler yapıldı. Şuan itibariyle o gün söz konusu olan kadın doğum branşında hekim ihtiyacımız, o gün ki sayıya göre ciddi manada artmış durumda. O gün bir polikliniğe kadar düşürmek zorunda kaldığımız poliklinik sayımız 4-5 klinikle hizmet vermektedir. Kadın doğum branşındaki sıkıntımız azaldı. Aynı şekilde yine çocuk branşında doktor ve pratisyen hekim sayısında sıkıntımız vardı. Geçtiğimiz kurada bize 70 pratisyen hekim arkadaşımız atandı ve göreve başladılar.




Hem ilçe hastanelerimizin acillerinde, hem de merkezdeki hastanelerimizin acillerinde görev yapacak hekim arkadaşlarımızın sayısı arttı. Hekimlerimiz daha rahat çalışmış olacaklar, hastalarımız da daha az yorgun hekimlerle çalışmış olacaklar. Hekim sayımızın azaldığı dönemlerde de biz, acil hizmetimizi kesinlikle durdurmadık. Ancak bir arkadaşımıza düşen nöbet sayısı arttığı için ister istemez daha yorgun ve daha fazla çalışmış hekimlerle hastalarımıza hizmet vermek zorunda kaldık. Ben bundan dolayı da o dönemde çalışmalarını büyük bir özveriyle, sayıları azalmalarına rağmen sürdüren doktor arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Dr. Polat, Kadın Doğum Hastanesinin İpekyolu Devlet Hastanesine bağlanmasını da değerlendirerek, “Malumunuz depremden sonra biz Van ilinde bütün hastanelerimizi Bölge Hastanesi çatısı altında birleştirmiştik. Yüksek İhtisas Hastanemiz, Kadın Doğum ve İpekyolu Hastanemiz hepsi tek bir bütçe ile ve tek bir yönetimle idare ediliyordu.





Tabi bütün bu hastanelerin bir araya gelmesi yaklaşık bin yataklı bir kapasiteyle bölge hastanesini zorlamaktaydı. Buna ilk tedbir olarak bölge hastanemizin karşısında bulunan Vangölü Hastanesini kiralayarak, kadın doğum branşımızı öncelikli olarak oraya çıkarmıştık. İpekyolu Devlet Hastanemizi çocuk hastanesine dönüştürerek. 150 yataklı bir çocuk hastanesi yaparak bölge hastanesinden bir yükü daha almış olduk. Sonrasında ise bu iki hastane, hem kadın doğum hem çocuk branşları birbirleriyle daha ilgili branşla olduğu için yeniden İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak yeniden ruhsatlandırarak bu iki binayı birbirine bağladık. Bölge hastanesinde bütçesini ve yönetimini ayırdık. Yönetilmesi daha kolay olsun diye. Allah kısmet ederse 2015 yılı Haziran ayında bölge hastanemizin yanında inşaatı devam eden hastanemizi teslim aldığımızda, 300 yataklı kadın doğum çocuk hastanesi ve 200 yataklı kalp hastanesi olarak yapılıyor. Yine bölge hastanemiz bünyesinde bulunan ihtisas hastanesi, kalp damar ve kardiyoloji branşlarını da yeni yapılan binaya taşıyacağız. Bölge hastanemiz biraz daha ferahlamış olacak” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER