Van İl Müftülüğü tarafından d...
MEBİT

Bayanlardan Kuran Kursuna Yoğun İlgi

Van İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran Kursu’na bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Abone Ol

2014-09-23 13:59:00 | Son Güncelleme : 2022-11-29 05:26:00

Bayanlardan Kuran Kursuna Yoğun İlgi

Fatımatu-z Zehra Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Van İl Müftüsü Nimettulah Arvas, kursiyerlere önemli bilgiler sundu. İnsanın kurtuluşu için Kuran ahlakının önemine değinen Arvas, bütün problemlerin, insanların Kuran’dan uzaklaşmasından kaynaklandığını söyledi. Kur’an-ı Kerim’in, beşeriyet için hidayet rehberi olarak gönderildiğine dikkat çeken Arvas, “Kuranı Kerim’i çok iyi okumamız, anlamamız ve bu şekilde çevremize yardımcı olmamız gerekiyor. Tabi Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak, anlamaya çalışmak ve onunla amel etmek lazım. Kur’an-ı Kerim’in, haram dediğini haram, helal kıldığını da helal olarak bilmemiz ve Kur’an-ı Kerim’in ahkâmına tabii olmamız lazım” dedi.


 


Konuşmalarında, Van ve ilçelerden toplam 470 Kuran kursunun açıldığını belirten Arvas, “Geçen sene 23 bin 400 olan öğrenci sayımızın bu sene 30 bin olacağına inanıyorum. Çünkü öğretici sayısında artış oldu. Her öğretici başına 22 ila 25 öğrenci düşündüğümüzde öğrencilerimizin yaklaşık 30 bin olacağını düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde, yaş sınırının da ortadan kalkmasıyla birlikte gerek erkeklerde, gerekse bayanlarda Kuran okuyanların sayısında bir artış oldu. Ayrıca yaptığımız duyurular ve insanların da hayatlarında bazı eksiklikleri görmesi bu artışın olmasına sebep oldu” ifadelerini kullandı.




İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri ise, Kur’an-ı Kerim’in stresin en büyük ilacı olduğunu belirterek, “Birçok ev hanımı belki stresli günler yaşıyor. Bunun tek ilacı Kur’an okumaktır. Tabi Kur’an’ı sadece lafız olarak okumak yetmez, onu anlamak ve yaşantımıza aktarmak lazım. Yaşantımıza aktarmadığımız zaman sıkıntılardan kurtulmamız mümkün değildir” dedi.




Öte yandan bayanlardan kimi Kur’an’ı yeni öğrenmek için geldiğini belirtirken kimisi de Kuran okumak ve anlamak yönündeki eksikliklerini tamamlamak için kursa katıldığını söyledi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER