27-28 Eylül tarihlerinde Van’d...
MEBİT

Demokratik Ekonomi Konferansı ileri Bir Tarihe Ertelendi

27-28 Eylül tarihlerinde Van’da yapılması planlanan Demokratik Ekonomi Konferansı, Kobanê Direnişi nedeniyle ertelendi.

Abone Ol

2014-09-23 01:30:00 | Son Güncelleme : 2023-12-24 13:55:18

Demokratik Ekonomi Konferansı ileri Bir Tarihe Ertelendi

Yazılı bir açıklama yayınlayan Demokratik Ekonomi Konferansı Hazırlık Komisyonu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Amed, Van, Mardin büyükşehir belediyeleri ve DTSo olarak “Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim, demokratik özgür yaşamı inşa edelim” şiarıyla 27-28 Eylül’de Van’da gerçekleştirmeyi planladığı konferansı, Kobanê’de yaşanan gelişmelerden kaynaklı ileri bir tarihe ertelediğini belirtti.


 

 

“19 Temmuz 2012 Ortadoğu ve dünya halkları açısından dönüm noktasıdır. Kürt halkının öncülüğünde, Rojava halklarının gerçekleştirmiş olduğu büyük halk devrimi, ezilen halkların özlemlerinin gerçeğe dönüştüğü bir gün olarak tarihe yazıldı” denilen açıklamada, farklı inançların ve kültürlerin bir arada, eşit ve özgürce yaşamanın kanıtı olan Rojava devriminin halkların umudu ve inancı haline geldiği ifade edildi.

 

 

 


Başta Türkiye olmak üzere, kapitalist modernitenin öncülüğünü yapan küresel güçlerin, Rojava’da açığa çıkan insanlık değerlerini, özgür bir gelecek umutlarını ortadan kaldırmak ve Rojava devrimini bastırmak için her türlü yönteme başvurarak Rojava’daki Kürt halkını soykırım kıskacına aldığı da kaydedilen açıklamada, “Kapitalist modernite güçlerinin taşeronu olan IŞID çetesinin Kobané’ye dönük gerçekleştirmiş olduğu saldırılar aslında orta doğuda Rojava öncülüğünde gelişen Demokratik Modernite güçlerine karşı yapılmış saldırılardır” denildi.

 

 


“Bu saldırıların en yoğunu bir haftadır Kobenê’de yaşanmaktadır. Başta Türkiye olmak üzere küresel hegomonik güçlerin ağır silahlar olmak üzere her türlü desteği verdikleri halklarımız tarafından bilinmektedir” diye devam eden açıklamada, bu saldırıların karşısında onurlu Kürt halkı ve halkın savunma güçleri olan YPG/YPJ’nin görkemli bir direniş sergilediği belirtildi.


 

 

Bu direnişi sahiplenen Kuzey Kürdistan halkının ve dostlarının Suruç yürüyüşü ve sınırdaki direnişinin bu temelde çok önemli ve tarihi olduğu da kaydedildi.


 

 

DTK, Van, Amed, Mardin büyükşehir belediyeleri ve DTSO olarak “Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim, demokratik özgür yaşamı inşa edelim” şiarıyla 27-28 Eylül’de Van’da gerçekleştirmeyi planladığı Demokratik Ekonomi Konferansı’nı Kobanê’de yaşanan gelişmelerden kaynaklı ileriki bir sürece ertelediğini duyurdu.

 

 


Açıklamada konferansı düzenleyici kurumlar, bütün bileşenleri ve katılımcıları Kobanê’yi sahiplenmeye, Suruç’ta direnen halkın yanında yer almaya ve yükselen bu direnişi büyütmeye de çağırdı. (ANF)


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER