Demokratik Bölgeler Partisi'ni...
MEBİT

Van'dan Rojava'ya Destek İçin 3 Otobüs Gönderildi

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) organizasyonunda Rojava'ya destek olmak isteyen 120 kişi, Şanlıurfa'ya bağlı Suruç ilçesine gönderildi.

Abone Ol

2014-09-20 10:31:00 | Son Güncelleme : 2024-03-25 12:17:34

Van'dan Rojava'ya Destek İçin 3 Otobüs Gönderildi

DBP Van il binası önünden gece saat 22.00'de kaldırılan otobüslere binenleri yolcu eden İl Başkanı Musa İtah, “Oradaki Kobani halkı da insanlık onurunu ayaklar altına almama adına, bu vahşi, insanlık dışı zorba çeteye karşı, insanlığın destansı mücadelesini veriyor, insanlığın kırıntılarının mücadelesini veriyor.



İnsanlığın kırıntılarını kendisinde bulunduran, Kürt olsun olmasın herkesin Kobani’nin etrafında insanlık onurunun mücadelesini yükseltmesi ve bu mücadeleye sahip çıkması gerekmektedir. Gerek Ulasal gerek uluslar rası bütün güçlerin, bütün kurumların, bütün sivil toplum örgütlerinin bu insanlık mücadelesini en üst düzeyde sahiplenmesi, bir insani, bir vicdani ve ahlaki sorumluluktur. Buradan bizim bütün insanlığa çağrımız; askeri olsun, ekonomik olsun, gıda anlamında olsun, manevi olsun her türlü destekleriyle Kobani halkının yanında yer almalarıdır” şeklinde konuştu.



Grup daha sonra Kobani halkına destek vermek ve yanlarında yer almak amacıyla otobüslere binip yola çıktı. (İHA)




Van’dan halk, Kobanê sınırına gitmek için hareket etti. Van’dan giden 4 otobüs Edremit ilçesinde polisler tarafından durduruldu. Kitlenin geçişine izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, “Bu merkezi bir karardır” dedi. Van’dan gidişlerin engellenmesini protesto eden kitle ise, “Yaşanan bir hukuksuzluktur, direneceğiz ve Kobanê halkının yanında olacağız” dedi.




ANF’ye konuşan DBP Van İl Yöneticisi Uğur Özlü, polislerin araçlara el koymak istediğini, “Evlerinize geri dönün, bu merkezi bir karardır, kesinlikle izin vermeyeceğiz” biçiminde söylemlerde bulunduğunu belirtti.



 

Buna karşı direneceklerini söyleyen Özlü, “Şu anda milletvekillerini bekliyoruz, olay yerine gelecek ve bazı görüşmeler yapacak. Yapılan hukuksuzluktur, seyahat hakkımız engellenmektedir, biz bu hukuksuzluğa karşı direneceğiz ve Kobanê halkının yanında olacağız” dedi.(ANF)

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER