Van Valisi Aydın Nezih Doğan,...
MEBİT

Van Valisi Doğan'dan 19 Eylül Gazileri Günü Mesajı

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Abone Ol

2014-09-18 11:45:00 | Son Güncelleme : 2024-01-11 23:48:15

Van Valisi Doğan'dan 19 Eylül Gazileri Günü Mesajı

Vali Doğan, yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin var oluşunun, milli birlik ve beraberliğin, kahramanlığın ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan, bu vatan ve bayrak uğruna cepheden cepheye koşan, ‘ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’ diyerek canını hiçe sayan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharlarıdır.



Asırlar boyunca tarihin en kanlı savaşlarının ve en karmaşık siyasi oyunlarının yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Milletimiz, milli mücadele dönemi başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bu tüm zaman ve zeminlerde canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını binlerce şehit ve gaziyle korumayı bilmiş; Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya gibi birçok yerde vatanın müdafaası için şehit olmuş veya onurlu bir paye olan gazilik makamına ulaşmıştır. Atalarımızdan devraldığımız bu asil toprakları muhafaza eden ve insanlığa Anadolu’nun çiğnenemez olduğunu haykıran bu kahramanlarımızın değerli hatırları, emsalsiz fedakârlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır. Siz gazilerimize, saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak ise bizim ortak sorumluluğumuzdur.



Bu anlamlı gün dolayısıyla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanının verilişinin yıldönümü ve Gaziler Gününüzü kutluyor; ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER