Van Ticaret ve Sanayi Odası (V...
MEBİT

Doğalgaz Sektör Temsilcileri Kış Öncesi Toplandı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman’ın moderatörlüğünde bir araya gelen Doğalgaz sektör temsilcileri, yaklaşan kış sezonu öncesi sorunların görüşülmesi ve çözüm üretilmesi görüş alışverişinde bulundular.

Abone Ol

2014-09-17 11:48:00 | Son Güncelleme : 2021-07-12 00:29:13

Doğalgaz Sektör Temsilcileri Kış Öncesi Toplandı

Van TSO’da düzenlenen toplantıda konuşan sektör temsilcileri, sektörün en önemli sorununun kayıt dışı çalışan firmalar olduğunu belirterek, “Bunların sayısı yetkili firmalardan bile daha fazla. Bunların önüne nasıl geçeceğiz? Bugün bunu tartışmamız gerekiyor. Standart bir fiyat belirleyemiyoruz ve bazen zararına işler yapıyoruz.


 

Standart fiyatlar olmaması iş kalitesini de düşürüyor. Bunlar için bir önlem alınmalıdır. Bu sorunun ortadan kalkması durumunda sektörümüz sorunlarından arınmış olacaktır” şeklinde konuştular.




AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Salim Çekici ise, doğalgaz sektörü firmaları ile bir aile olduklarını belirterek, “Bu sıkıntıları kendi aramızda çözmemiz gerekiyor. Gaz açımını yetkili firmalar yapıyor. Ancak ortak sıkıntı olan yetkisiz firmaların projelerini yetkili firmalar üzerinden yapmasıdır. Bu şekilde projeler hayata geçiyor. Ustalar projeleri firmalar üzerinden imzalatıp bizlere onaylatıyorlar. Kayıt dışı çalışan bu firmaların projelerini yetkili firmalar kabul etmemelidir. Aksa olarak kayıt dışı çalışanlara bir ceza yaptırımımız olamaz” ifadesini kullandı.




Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman da, sektörün bir çatı altında toplanması gerektiğini, örgütlü bir yapı oluşturmalarının sorunların çözümünde etkili olacağını belirterek, “Van TSO olarak sektörün yaşadığı sorunların çözümünde her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda üzerimize düşeni yaparız” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER