Van’da, 2014-2015 eğitim öğre...
MEBİT

Van'da İlk Ders Zili Çaldı

Van’da, 2014-2015 eğitim öğretim yılı için ders zili çaldı.

Abone Ol

2014-09-15 14:30:00 | Son Güncelleme : 2023-05-11 19:53:45

Van'da İlk Ders Zili Çaldı

Eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan program, daha sonra Vankulu İlk Okulu’nda devam etti. Programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kurum amir ve müdürleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra halkoyunu ekibi tarafından bir gösteri yapıldı. 





Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, dünyanın herhangi bir ülkesinde eğitim öğretim yılına başlayanların önüne kitap koyabilen devlet sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini belirtti. Vali Doğan, "Bugün Van’da 320 bin öğrenci ders başı yaptığında, devlet 320 bin öğrenciye lazım gelen kitapları tedarik etti ve onların masasının üzerine koydu. Bugün 14 bin öğretmen arkadaşımız Van’da eğitim için omuzlarını gençlerin omuzları üzerine koydular.



Yine yavrularımız ve onların velileri büyük bir heyecanla öğretim yılının yaşanmasını sağlamak için gayret sarf ediyorlar ve onların başarısı için en azından velilerimiz dua ediyorlar. Bugün lise 4. sınıflarda öğrenim gören öğrenci sayımız 8 bin 930, 3. sınıflarda öğrenim gören öğrenci sayımız 9 bin 627, 2. sınıflarda öğrenim gören öğrenci sayımız 12 bin 47 ve birinci sınıfa ise bu yıl başlayan öğrencimizin toplam sayısı 22 bin 970. Yani bakıldığında nerdeyse son 4 yılda 3 kat yeni öğrenciyi liselere kazandırmışız. Onlar için derslik hazırlamışız, onlar için kitap hazırlamışız, onlar için öğretmen hazırlamışız ve öğrencilerimizin daha iyi bir gelecek için kendilerini hazırlamalarını fırsat bulmuşuz. Bu sadece Van’da böyle değil. İnanın Türkiye’nin her yerinde böyle. Türkiye’nin her yerinde liselerdeki eğitime katılım oranlarında bölgemize göre, yani dünyanın diğer ülkelerini, Ortadoğu ülkelerini, Balkan’ları sayarak söylüyorum müthiş bir iyileşme var. Bu toplumun içerisindeki sinerjiyi gösteriyor, bizim geleceğe dair umutlarımızı ifade ediyor” dedi.




Vali Doğan, ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıfları ziyaret ederek öğrencilere kitaplarını dağıttı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER