Van depreminden sonra Türkiye...
MEBİT

Van'dan Ankara'ya Yürüyen İşçileri Kayseri'de Açıklama Yaptı

Van depreminden sonra Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde işe alınan 7 bin 286 depremzedenin işten çıkarılmasını protesto etmek amacıyla yürüyerek Ankara'ya giden 150 kişilik bir grup, Kayseri'ye ulaştı.

Abone Ol

2014-09-14 23:32:00 | Son Güncelleme : 2024-01-29 09:48:16

Van'dan Ankara'ya Yürüyen İşçileri Kayseri'de Açıklama Yaptı
Van'da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında İŞKUR bünyesinde çeşitli kurumlarda işe alınan 7 bin 286 işçinin görevine, 14 Haziran 2014'te son verildi. Tekrar işe alınmaları istemiyle Van'da 90 günlük oturma eylemi yapan işçiler, seslerini duyurabilmek için 10 Eylül'de Ankara'ya doğru yaya olarak yola çıktı. İşçiler, yürüyüşün 5'inci gününde Kayseri'ye ulaştı. Kayseri Eğitim-Sen binasında bir araya gelen yaklaşık 150 işçi, CHP Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül, HDP Kayseri İl Başkanı İshak Tacar, EMEK Partisi İl başkanı İsmet Gümüşoğlu ve Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç eşliğinde, 'Yaşasın Halkların Kardeşliği', İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız', Ölmek Var Dönmek Yok' sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Grup adına konuşma yapan Ethem Altın şunları söyledi:



 

"Bu insanların kalıcı olarak işe alınmaları konusunda gerek yazılı gerekse de sözlü olarak defalarca müracaatlarımız oldu. Ancak, 20 gün önce 37 bin kişi arasından sadece 1000 kişinin kurayla işe alınacağını söylediler. Bizler de, sesimizi duyurabilmek amacıyla Van'dan yaya olarak Ankara'ya doğru yola çıktık. Arkadaşlarımızdan bazılarının ayakları bu yolculukta kanlar içerisinde kaldı. Van'da şu anda bir insanlık dramı yaşanıyor. Ailelerimizle beraber yaklaşık 70 bin kişiye bu dramı yaşattılar bize. Tüm Türkiye halklarına sesleniyoruz. 70 bin insanı enkaz altından çıkartın. Çok acı bir durumla karşı karşıyayız. Bugün yürüyüşümüzün 4'üncü günündeyiz ve birazdan Ankara'ya doğru tekrar yola çıkacağız. Oradaki yetkililerle görüşüp sesimizi, ızdırabımızı ve mağduriyetimizi anlatmaya çalışacağız. İnşallah bir çözüm bulurlar. Ramazan Bayramı'nı yaşayamadık. Ancak, Kurban Bayramı için müjdeli bir haber verirler ve bizler de, sağ salim Van'a tekrar döneriz."



Grupta bulunanlar açıklamanın ardından Ankara'ya doğru yürüyüşe başladı. 
  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER