Çevre Kuruluşları Dayanışma De...
MEBİT

Van'da ‘Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitici Eğitimi Kursu’ Düzenledi

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile öğretmenlere ‘Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitici Eğitimi Kursu’ düzenledi.

Abone Ol

2014-09-02 23:33:00 | Son Güncelleme : 2024-03-25 02:06:31

Van'da ‘Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitici Eğitimi Kursu’ Düzenledi

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) düzenlenen kursun açılış toplantısına ÇEKUD Bölge Temsilcisi aynı zamanda Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Van Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Adıgüzel, ÇEKUD İl Temsilcisi Doç. Dr. Tahir Kahraman ve öğretmenler katıldı.



Toplantıda açılış konuşmasını yapan Lokman Hekim Van Hastanesi Başhekimi aynı zamanda ÇEKUD Bölge Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, ÇEKUD’un son birkaç yıl içerisinde kamuya yararlı dernekler statüsüne alındığını belirterek, bu çerçevede ülkenin hizmetinde yararlı olabilecek projelere imza atmak üzere bir çalışma başlattığını söyledi. Bunun en önemli örneğini 81 ilde aynı zamanda yapılacak olan Çevre Konulu Hizmet içi Eğitici Eğitimi’nin startını vermiş olduklarını ifade eden Berktaş, “Yapılacak o kadar çok şey var ki, hep beraber bir bahane üretmeden, tembellik yapmadan, her birimiz ayrı ayrı ülke için yapılabilecek eksik olan işleri tamamlamak konusunda yarışmalıyız. Önümüzde yapılacak çok şey var ama zamanda giderek daralıyor. Bu nedenle ülke için eksikliğini hissettiğimiz bir boşluğu hep beraber dayanışma ve yardımlaşma içerisinde doldurmuş olmaktan dolayı memnuniyetimi ifade ediyor bu eğitim verilmesinde emeği geçen herkese Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Van TSO’ya ve Lokman Hekim Van Hastanesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.




Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin ise, içinde yaşanılan çevrenin bilinçsiz tüketim sonucu giderek yaşanılmaz bir hal aldığına vurgu yaparak ,”Bugün basını takip ettiğimiz de görüyoruz ki, Van Gölü her geçen gün giderek kirleniyor. Van’daki çevrenin Türkiye’de bir prototip olarak algılandığı zaman ne kadar kötü bir durumda olduğu ve bunların bizim tarafımızdan insan eliyle kirleniyor olması, yüce Allah’ın bize bahşettiği bu güzel doğa ortamının giderek bizi ölüme doğru sürüklediğini de aslında farkında olmamız lazım. Biz çocuklarımızı gerçekten çevreye duyarlı bir şekilde yetiştirirsek, Türkiye’de zaten toplumun 3’te birini çocuklar işgal etmektedir. Ayrıca, 1 milyona yakın öğretmenin eliyle bu duyarlılığın Türkiye’de yaygınlaşıyor olması da bence büyük bir duyarlılık oluşturacaktır. Tabi ki bir süreç işidir, bir bilinçlendirme işidir. Ben bu bilinçlendirmenin de iyi şekilde öğretmenlerin vasıtasıyla topluma yansıtılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.




ÇEKUD İl Temsilcisi Doç. Dr. Tahir Kahraman ise yaptığı sunumunda 2 Eylül tarihinde başlayacak olan kursun 5 Eylül tarihinde sona ereceğini belirterek, kursun sonunda başarılı kursiyerlere sertifikalarının törenle verileceğini söyledi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER