Özel İstanbul Hastanesi uzmanl...
MEBİT

Güneş Işınları Ve Sıcaklıklar Cilt Hastalıklarına Neden Oluyor

Özel İstanbul Hastanesi uzmanları yaz mevsiminde cilt hastalıklarının ortaya çıkabildiğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundular.

Abone Ol

2014-08-27 12:15:00 | Son Güncelleme : 2022-11-02 12:26:10

Güneş Işınları Ve Sıcaklıklar Cilt Hastalıklarına Neden Oluyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte vücut ısında oluşan değişikliklerin deride sıvı kaybına ve bazı egzamaların artmasına neden olduğunu belirten Özel İstanbul Hastanesi Cildiye (deri ve zührevi hastalıkları) uzmanı Dr. Nezi Eda Kıroğlu, ”Sıcaklıklar, özellikle sedef hastalığı, kurdeşen hastalığı gibi bazı cilt hastalıkların artmasına neden olabilir.

 

 

Bu tip durumlarda, özellikle çok sık banyo yapanların banyo sıklığını azaltması, su sıcaklığının azaltılması, derinin sık nemlendirilmesi, kimyasal maddelerden oluşan duş jelleri, yıkama jelleri ve şampuandan uzak durulması, liflenme ve keselenmenin azaltılması cilt rahatsızlıklarının sakinleşmesine, özellikle kuru kaşıntılarının da azalmasına yol açacaktır” dedi.



Yaz mevsiminde insanların cilt rahatsızlıklarına karşı gıdalarına da dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kıroğlu, yaz mevsiminde sıvı alımlarının arttırılmasının meyve ve sebzeden zengin beslenmesinin derideki su konsantrasyonunu artıracağından dolayı cilt problemlerine iyi geleceğini söyledi. Gün içinde uzun süre dışarıda olan insanlarda ciltte kalıcı lekelenmelerin oluşabileceğine de dikkat çeken Kıroğlu, “İnsanların kendisinde leke olmaması için güneşten koruyucu kremler kullanmaları, sabah saat 11. 00 ila 15.00 arası direk güneş ışığına karşı maruz kalmamaları. Çıkmaları gerektiğinde ise özellikle şapka kullanmaları ve yolun veya araçların gölge tarafında oturmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Alınan tüm önlemlere rağmen vatandaşlarda leke problemi ortaya çıkıyorsa mutlaka uzmanlara görünmeleri gerektiğini dile getiren Kıroğlu, “İstanbul Hastanesi’nde sonbahar mevsimi ile birlikte leke tedavilerine başlıyoruz. Leke tedavi dönemleri sonbahar ve kış dönemlerinde yapılıyor. Özellikle bu tedavilerin genç yaş grubunda da faydası oldukça fazla oluyor. Kişilerin, Van gibi rakımı yüksek olan, güneş ışınlarının dik geldiği bir şehirde, güneşe dikkat etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER