Saadet Partisi (SP) Van İl Baş...
MEBİT

SP'den Betonlaşmaya Hayır

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasında betonlaşmaya karşı olduklarını belirtti.

Abone Ol

2014-08-23 14:16:00 | Son Güncelleme : 2024-01-19 18:36:56

 SP'den Betonlaşmaya Hayır

Edremit’te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlülüğü inşaat sahasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ülke çapında en küçük ilçelerden en büyük illere kadar büyük bir şehirleşme hareketi başladığını belirterek, ancak kentlerin üzerine kurulan bu yapıların yeşil alanı yok ettiğini söyledi.

 

 

Çılgın proje diye nitelendirilen ve kaçak binaların yıkılarak yerlerine daha büyük ve gösterişli binaların yapılmasının kent içerisindeki betonlaşmayı artırdığını vurgulayan İlhan, “Ortaya çıkan betonlaşma hareketi neticesinde şehir içinde yeşil alanlar azalmakta, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sosyal ve kültürel mirasları bir bir ellerinden alınmaktadır. Ne yazık ki çıkarılan yasalarla zorunlu olarak bu dönüşüme sessiz kalmaya zorlanan insanlar da bu beton yığınları arasında yaşamaya mahkum edilmektedir” dedi.

 

 


Betonlaşmaların şehirler içerisinde yoğunlaşmasının bugünü değil geleceği de olumsuz etkilediğini ifade eden İlhan, “Betonlaşma sadece çevreye değil, insan ruhuna da zarar veriyor. Beton ev içerisinde çıkıp asfalt yolda işe giden insan, beton binaların içerisinde gününü geçirmekte ve yine aynı biçimde evinin yolunu tutmaktadır. Çocuklar toprağa temas etmenin varlığından habersiz asfalt yollarda yürüyerek servislerine binmekte ve okullarının beton zeminleri üzerinde oynayarak aynı biçimde evlerinin yolunu tutmaktadır. Bütün bu süreçleri yaşayan insanın gördüğü tek şey ise binalar, binalar, binalar. Yaşadığımız koca şehirde doğal olan hiç bir şey kalmadı” ifadelerini kullandı.

 

 


İnsanların yaşam kalitesinin de gün geçtikçe düştüğünü dile getiren İlhan, kentlerin yapılaşması ve bu yapılaşma üzerine kurulu yaşamın, kırılgan bir zemin üzerinde kurgulandığını söyledi. Van’da betonlaşmayla birlikte yeşil alanların katledildiğini ve doğal dengenin bozulduğunu belirten İlhan, şöyle konuştu:

 

 


“Van’ın turizm, yaşam, dinlenme alanı Edremit ilçesi maalesef kamu eliyle betonlaşmaktadır. 2011 depremleri sonrası Edremit’e yapılan TOKİ konutlarında vatandaşlarımız için tek bir spor alanı, park, yeşil alan, sağlık ocağı yapmayan, insana değer vermeyen zihniyet aynı alanda hizmet binası yapmayı planlamaktadır. Edremit TOKİ afet konutlarında yaşam alanına kamu kurumlarının göl manzaralı imtiyazlı hizmet binası yapması üzücü ve düşündürücüdür. Van ve Vanlı bu anlamda sahipsiz değildir.

 

 

 

Saadet Partisi Edremit’in betonlaşmasına halkı ile birlikte izin vermeyecektir. Özellikle çevreden, doğadan, şehircilikten sorumlu olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Edremit TOKİ yaşam alanına göl manzaralı beton yığını bina dikmesi Van’a, doğaya, insanımıza özellikle depremzede vatandaşlarımıza hakarettir. İstanbul'da yapımı yıllardır tamamlanmış olan binaların bile şehrin slüetini bozduğu gerekçesiyle üst katlarının yıkımının gündemde olduğu bu günlerde çevre ve şehircilik bakanlığının bu alana bina yapmaya kalkması ne kadar anlamsızdır.

 

 

 

İlimizde iktidar partisi milletvekillerinin defalarca bu inşaatın burada yaptırılmaması gerektiğini ifade ettikleri halde son zamanlarda sessiz kalmaya başlamış olmaları da manidardır. Edremit'e kıymaya kimsenin hakkı yoktur, bu bina buraya yapılarak hiçbir şey elde edilmez, kuru kuruya vatandaşla inatlaşmanın manası yoktur.”

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER