Basın-Yayın ve Enformasyon Bur...
MEBİT

Bursalı Gazeteciler Van'dan Ayrıldı

Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü'nün ‘Gazeteci Değişim Programı’ çerçevesinde organize ettiği programda Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’nin (VGC) misafiri olarak 3 gün boyunca kentte bulunan Bursalı gazeteciler, Van’dan ayrıldı.

Abone Ol

2014-08-21 13:16:00 | Son Güncelleme : 2021-08-28 18:48:42

Bursalı Gazeteciler Van'dan Ayrıldı

Basın-Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü'nün "Gazeteci Değişim Programı" çerçevesinde Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) ile birlikte düzenlediği gezi programına katılan 25 Bursalı gazeteci, VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç ve beraberindeki bazı yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı 3 günlük gezi programı sona erdi. Tarihi Akdamar Adası, Şeytan Köprüsü ve Muradiye Şelalesi, İshakpaşa Sarayı, Tarihi Van Kalesi, YYÜ Kedi evi gibi birçok yeri gezen gazeteciler, gezi programı sonrası Van’dan ayrıldı.



Program ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan VGC Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, cemiyet yönetim kurulu toplantılarında diğer kentlerden gazetecileri misafir etme fikri birçok kez gündeme geldiğini ifade ederek, “Ancak ülkemizin sıcak gündeminden dolayı aksamalar yaşadık. Sıcak gündemin hafiflemesiyle sonunda ilkini gerçekleştirebildik. 3 gün boyunca Bursa’dan gelen misafirlerimizi ağırladık. İlk gün Akdamar Adası ve Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi’ni gezdirdik. İkinci gün Muradiye ilçemizde Şeytan Köprüsü ve Muradiye Şelallesi’nin ardından Ağrı’nın Doğubayazit ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı ve Ahmedi Hani Ttürbelerini ziyaret ettik. Üçüncü günde ise üniversitemiz yerleşkesindeki kedi evi ve kilim atölyelerini gezdirdik. Programın sonun da ise Van Kalesini gezip Van’ın yöresel yemeklerini tattırdık.

 

 

 

3 gün gibi kısa bir sure içerisinde kentimizi tanıtımına biz gazetecilerde katkı sunmaya çalışarak, eski algıları kırmak için uğraştık. Doğu’nun misafirperver insanını tanıtmaya ve aslında Van’ın sizin bildiğiniz veya size anlatılan gibi bir yer olmadığını aktardık. Misafirlerimizin bu 3 günlük sürede çok güzel izlenimleri oldu. Biz mutlu olduk. Onlarında mutlu olarak kentimizden ayrıldıklarına inanıyorum. Önyargılarının yok olduğunu hissediyorduk. İlk olan bu gezinin her açıdan artısının olacağına inanıyorum. Dediğim gibi bu bir ilkti. Şimdi başka illerle de görüşüp karlılıklı bu tur geziler organize edeceğiz. Bu programlar Bursa ile sınırlı kalmayacaktır. Bizim için çok önemli bir organizasyon oldu. Organizasyonun başından sonuna kadar tüm aşamalarını kendi imkanlarımız doğrultusunda gerçekleştirdik. Bu konuda bize destek sunanlara da bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER