Adalet ve Kalkınma Partisi (AK...
MEBİT

Ak Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı Dün Çıkan Olayları Kınadı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı Van mitingi sonra çıkan olaylara yönelik bir yazılı basın açıklaması yayımladı.

Abone Ol

2014-08-01 17:36:00 | Son Güncelleme : 2021-06-28 01:22:27

Ak Parti Van Gençlik Kolları Başkanlığı Dün Çıkan Olayları Kınadı

Kısa bir süre önce İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine tevdi edilen Taha Çoban, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı Van mitingine katılan herkese teşekkür ederek, miting sonrası çıkan olayları kınadı.



Başkan Çoban mesajında, ‘‘ 31 Ağustos Perşembe günü Cumhurbaşkanı adayımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın ilimize teşrifinin Vanlılar tarafından benzeri görülmemiş bir coşku ve kalabalıkla adeta bir demokrasi şölenine dönüştüren gücümüze güç katan Van halkına ve bu coşkuya ortak olan tüm genç kardeşlerimize teşekkür ederiz. Ama sebebi ne ve kaynağı kim olursa olsun o coşkunun yaşandığı sokakların yerini hemen sonrasında şiddet olaylarına ve gaz bombalarına bırakmış olmasını da kabullenmek istemiyoruz. Ramazan bayramı nedeniyle yerli ve yabancı çokça turisti misafir ettiğimiz bir dönemde, Van’ın içinde bulunduğu ekonomik koşulları da göz önünde bulundurduğumuzda, Van ekonomisinin belkemiği olan Cumhuriyet Caddesi ve civarındaki esnafımızın yaşanan müdahale ve olaylar neticesinde zor durumda kaldığını gözlemliyoruz.




Van ekonomisinin kalbi konumundaki Cumhuriyet Caddesi ve civarındaki esnaf ve tüccarların en ufak bir tedirginliğe ve yaşanacak iş kayıplarına tahammülleri kalmamıştır. Endişe ediyoruz ki; esnafı ve sermayeyi tedirgin eden, vatandaşları alış verişten caydıracak her türlü demokratik teamülleri aşan olay ve aşırı müdahale esnafımızı önü alınamaz ekonomik zorluklarla karşı karşıya bırakacaktır. Bizler demokrasiyi ve ekonomiyi ayrılmaz bir bütünün parçaları olarak gören bir anlayışın temsilcileri olarak şiddet içermeyen her türlü demokratik gösteri ve yürüyüşün yapılabilmesi hususunda destekçi olduğumuz kadar, ekonomik işleyişi ve insanımızın ekmek mücadelesini zora sokacak her türlü olayında karşısında bulunmaktayız. Gençliğimizin ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesi hususunda çalışmalarını yoğunlaştırmış olan AK Parti Van il Gençlik Kolları olarak tüm gençlerimizi ve Van halkını yaşanan olaylara karşı sağduyulu olmaya davet ediyor, benzeri olayların bir daha yaşanmaması hususunda sorumluluk sahibi olan herkesin hassasiyetle görevini yerine getirmesini temenni ediyoruz’’dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER