Van Büyükşehir Belediyesi tara...
MEBİT

Büyükşehir Belediyesi'nden iftar yemeği

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı nedeniyle çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK’li ve HPG’lilerin ailelerine Kültür Parkı’nda iftar yemeği verildi.

Abone Ol

2014-07-26 15:03:00 | Son Güncelleme : 2023-11-26 01:08:37

Büyükşehir Belediyesi'nden iftar yemeği

Van Büyükşehir Belediyesi, MEYA-DER ve TAYAD tarafından Ramazan ayı nedeniyle çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK’li ve HPG’lilerin ailelerine Kültür Parkı’nda iftar yemeği verildi.

Yaklaşık 2 in kişinin katıldığı iftar yemeğine aralarında DBP Van İl Başkanı Musa İtah, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Van Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Sedat Töre, TAYAD Van Şube Başkanı Ahmet Aygün’ün yanı sıra ilçe belediye eş başkanları da katıldı. Misafirleri kapıda karşılayan Çoban ve beraberindekiler misafirlere masalarına kadar eşlik etti. İftar yemeğine 21 yıl aradan sonra memleketi olan Van’a geri dönen gazeteci-yazar Günay Aslan’da katıldı. İftar öncesi duaların okunduğu programda,” Em berxwedana Rojava silav dikin”,”Şehiden me rumeta mene” pankartları asılırken, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

İftar programı öncesi konuşan DBP Van İl Başkanı Musa İtah, konuşmasına başlamadan önce yaşamını yitiren PKK’li ve HPG’lileri andı. Kürt halkının büyük bedeller vererek bugünlere geldiğini söyleyen İtah, Kürt halkının her zaman çocuklarının izinden yürüyeceğini dile getirdi. Ramazan ayı dolaysıyla belediyelerinin ve sivil toplum örgütlerinin iftar yemeklerinin verildiği programlar düzenleyerek halkla bir araya geldiğini belirten İtah, böylesi programlarla halkla aynı sofrada buluşmanın büyük bir mutluluk olduğuna dikkat çekti. Van Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir etkinlik düzenleyerek binlerce yurttaşla aynı sofrada bir araya geldikleri için teşekkür eden İtah, Rojava'da Kürt halkının IŞİD çetelerinin hunharca saldırılarına maruz kaldığını belirterek, İŞID çetelerinin saldırılarına karşı Kürt halkının büyük bir dirayet göstermesi gerektiğini ifade etti. Rojavan'ın başta Kobanî Kantonu olmak üzere her yerinin ambargo altında olduğunu kaydeden İtah, Kürt halkının dört parça da Rojava için seferber olacağını ve bunun içinde Ramazan ayı dolayısıyla verilen fitrelerin bu yıl Rojava'ya gönderileceğini kaydetti. 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER