Van'ın en işlek cadde ve sokak...
MEBİT

Vanlı Seyyar Satıcılar Tezgahlarında Sabahlıyor

Van'ın en işlek cadde ve sokaklarına tezgah açan seyyar satıcılar, bayrama sayılı günler kala, kurdukları tezgahların üstünde sabahlıyor.

Abone Ol

2014-07-25 16:24:00 | Son Güncelleme : 2014-07-25 16:24:00

Vanlı Seyyar Satıcılar Tezgahlarında Sabahlıyor

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla kentin cadde ve sokakları seyyar satıcılarla doldu. İşlek kaldırımlara tezgah açan satıcılar, gün içinde satış yaptıkları tezgahları akşam da yatak olarak kullanıyor.


İftarlarını da kurdukları tezgahlarda açan seyyar satıcılar bir sonraki gün yerlerini başkasına kaptırmamak için tezgahlarının başında, arabalarında veya cadde ortasında sabahlıyor.


Geceleri her köşe başında uyuyan satıcıları görmenin mümkün olduğu kentte, gün içinde de yoğun bayram mesaisi yaşanıyor. 


Üniversite öğrencisi Mehmet Sadi Çakmak, AA muhabirine, normalde seyyar satıcılık yapmadığını ancak bayramın yoğunluğundan istifade etmek için parfüm sattığını söyledi.


Amacının bayram harçlığı çıkartmak olduğunu ifade eden Çakmak, şöyle konuştu:


"Yaklaşık bir haftadır bayram yoğunluğunu yaşanıyor. Arkadaşlarımla evde boş oturmaktansa bayram harçlığımızı çıkartmak için ortak parfüm tezgahı açtık. Bulunduğumuz yer en işlek noktalardan biri. Zaten zor bulduğumuz yeri başkasına kaptırmamak için nöbetleşe tezgahımızın başında sabahlıyoruz. Sabahın erken saatlerinde ise tezgahımızı açıp gecenin geç saatine kadar satış yapıyoruz."


Lokman Çınar adlı seyyar satıcı ise bayram yoğunluğunun işlerine yansıdığını söyledi.


İşlerin her zamankinden daha iyi olduğunu anlatan Çınar, tek sıkıntılarının gece dışarıda yatmak olduğunu kaydetti.


Gecelerin serin olduğunu ifade eden Çınar, zabıtaların bayram öncesi kendilerine anlayışlı davrandığını, bununda kazançlarına olumlu yansıdığını dile getirdi. 


KAYNAK: AA


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER