Van Gençlik Hizmetleri ve Spor...
MEBİT

Aktaş Bakana Van Spor İl Müdürü Sinir'in Açıklamalarını Sordu

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan SİNİR’in kendisini makamında ziyaret eden Tuşba belediye meclis üyeleriyle yaptığı konuşmalar basın yayın organlarında yer almıştır.

Abone Ol

2014-07-25 14:38:00 | Son Güncelleme : 2021-09-29 17:05:07

Aktaş Bakana Van Spor İl Müdürü Sinir'in Açıklamalarını Sordu

Belediye meclis üyeleri ilçenin ihtiyaç duyduğu spor tesisleriyle ilgili taleplerini iletirken; Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürünün Kamu hizmetlerinin sunumunda ne denli ayrımcı bir çalışma içinde olduğu itiraf niteliğindeki beyanlarında ortaya çıkmıştır.

 

 

 

 

Basın organlarına yansıyan beyanlara göre; Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü adeta iktidar partisinin il yöneticisi gibi davranarak mahallelerde yapılması gereken siyasi çalışmalara kadar beyanatlar ve talimatlar vermeyi de ihmal etmemiştir. Asıl görevi kamu olanaklarını tüm yurttaşlara eşit bir şekilde sunmak olan il müdürü; vatandaşların siyasi tercihleri üzerinden ayrıma tabi tutularak hizmetlerin sunulduğunu gizleme gereği dahi duymamıştır.



Daha önce de Van ilimizde başka bürokratların kamu imkânlarının sunumunda başvurdukları ayrımcı uygulamalar basına yansımıştı.

 

Bu bağlamda:



 

Van Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürünün basına yansıyan konuşmalarından tarafsızlığını ve kamu hizmetini eşit ve adil bir şekilde verme niteliğini yitirdiğini düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız böyle bir bürokratın halen görevinin başında olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?


İl müdürünün bir siyasi partinin çalışanıymış gibi yapmış olduğu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz?


Vatandaşların alacağı kamu hizmetlerinin sunumunda vatandaşların siyasi tercihlerine göre ayrıma tabi tutulması demokrasi ve hukuk devleti ilkeleriyle örtüşüyor mu?


Van il Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne son 10 yılda ayrılan bütçe miktarı ne kadardır? Bu bütçe ile ne tür yatırımlar ve sportif alt yapı hizmete sunulmuştur? Bu hizmetlerden kaç yurttaşımız ne şekilde istifade etmiştir?


İl Müdürünün konuşmalarından anlaşılmaktadır ki; daha az masrafla spor sahası yapılacak yer BOSTANİÇİ mevkiinde mevcutken o yerdeki yurttaşların siyasi tercihlerinden dolayı sahanın oraya değil başka bir yere yapılması planlandığı bilgisi doğru mudur?


Gençlere yönelik sunulacak sportif hizmetlerde gençlerin savunduğu değerlerin tespitine yönelik standart bir form uygulamanız var mıdır? Yoksa Van il müdürünün bahsettiği değerler nelerdir?


Kamu hizmetlerinin sunumunda başka hangi illerde talepler iktidar partisinin kadın ve gençlik kolları üzerinden kamu kuruluşlarına iletilmektedir?


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürünün Basına yansıyan konuşmalarıyla ilgili açmış olduğunuz bir soruşturma var mıdır? Yoksa açmayı düşünüyor musunuz?

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER