Köklü Değişim Yayıncılık, Van’...
MEBİT

Köklü Değişim Yayıncılık Basınla Bir

Köklü Değişim Yayıncılık, Van’daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Abone Ol

2014-07-25 10:35:00 | Son Güncelleme : 2023-09-20 13:44:02

Köklü Değişim Yayıncılık Basınla Bir

Bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine Van’daki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ile ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. Burada bir konuşma yapan Köklü Değişim Yayıncılık yazarlarından Okan Öztürkçü, amaçlarının STK temsilcileri ve gazetecilerle bir araya gelmek, tanışmak ve kaynaşmak olduğunu söyledi.

 

 

Yüzyıllardır küfrün İslam ümmetine her türlü fikri saldırıda bulunduğunu ve buna bağlı olarak da Müslümanların birçok İslami değerlerini kaybettiğini söyledi. Bu kaybettiği değerlerden birisinin de Ramazan ayı olduğunu vurgulayan Öztürkçü, “Öyle ki artık Ramazan ayı bizler için uykudan, iftar ve sahur sofralarındaki bol çeşitli yemeklerden öteye geçmemiştir. Yani Ramazan denizlince bizler festival havasında eğlenceler eşliğinde ne yazık ki bu şekilde Ramazanımızı anlıyor ve ifa ediyoruz. Halbuki geçmişe baktığımızda, o zamanlarda yaşayan Müslümanlarla bu zamandaki İslam âleminin yaşadığı Ramazan arasında çok büyük fark vardır.

 

Geçmişteki ecdadımız Ramazan ayını zafer ayı olarak geçiriyorlardı. Çünkü onlar için Ramazan sadece zafer ayıydı. Onlar Ramazan ayına ulaşacaklarını hesap ederlerken, yeniden İslam’ı yeni yeni nerelere götürecekler Allah’ın dinini davet ve cihat yoluyla nasıl taşıyacaklarının hesabını yapıyorlardı” şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER