Rojava halkına destek vermek a...
MEBİT

Rojava İçin Van’da Yardım Kampanyası Başlatıldı

Rojava halkına destek vermek amacıyla Wan Rojava Yardım Koordinasyonu tarafından başlatılan yardım kampanyasına start verildi.

Abone Ol

2014-07-24 16:14:00 | Son Güncelleme : 2024-02-14 23:21:21

Rojava İçin Van’da Yardım Kampanyası Başlatıldı
Wan Rojava Yardım Koordinasyonu tarafından Rojava halkına destek vermek amacıyla başlatılan Rojava ile Dayanışma Kampanyası’na ilişkin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan "Önderliğe Özgürlük" çadırının önünde basın açıklaması yapıldı.



Basın açıklamasında DBP Van İl Başkanı Musa İtah, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, KESK dönem sözcüsü Salih Erdemir ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.



Açıklamayı okuyan Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cevdet Altındağ,  yıllardır baskıcı, inkarcı, asimilasyoncu Baas rejimine karşı varlık savaşı veren Batı Kürdistan'ın son iki yıldır da IŞİD çetelerine karşı "destansı bir direniş" sergilediğini söyledi.
 
 



 
 


Bu çetelerin ve onların koruyucusu olan güçlerin bir yandan en ağır silahlarla Rojava halkına saldırırken, öbür taraftan çeşitli ambargolarla halkın direnişini zayıflatmaya çalıştığını dile getiren Altındağ,  şöyle konuştu: “Ben insanım, ben yurtseverim, ben demokratım, ben Müslüman’ım diyen herkesin ve her kesimin, kendi toprağında onurlu/özgür bir yaşam mücadelesi veren Rojava halkıyla dayanışması gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünce ve inançla  bugün burada tüm Van halkının büyük bir destek  sunacağına inandığımız Rojava ile Dayanışma Kampanyası’nı başlatıyoruz. Kampanyamız Van Büyükşehir Belediyesi ile DBP İl Başkanlığı Koordinatörlüğünde Van’ın 13 ilçesinde sürdürülecektir. Bütün ilçe belediyeleri, DBP İlçe teşkilatları, STÖ’ler ile mahalle meclislerinin bu kampanyada aktif görev almalarını ve katkılarını en üst düzeye çıkarmalarını bekliyoruz. Kampanya tamamen insani  temel ihtiyaçları karşılamayı hedeflemekte ve ihtiyaç olarak tespit edilen ilaç, tıbbi malzeme, gıda maddesi ile temizlik maddesini kapsamaktadır."




Altındağ’ın ardından söz alan DBP Van İl Başkanı Musa İtah ise, "Önderliğe Özgürlük" çadırının yarından itibaren “Rojava’ya destek çadırına" dönüştürüleceğini söyledi. (ANF)

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER