Van Bölge Eğitim ve Araştırma...
MEBİT

En Küçük Kesisi İle Akciğer Kanser Ameliyatı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyada bir ilk gerçekleştirilerek, üç santimetrelik kesiden akciğer kanseri operasyonu yapıldı.

Abone Ol

2014-07-24 11:11:00 | Son Güncelleme : 2024-01-25 13:43:04

En Küçük Kesisi İle Akciğer Kanser Ameliyatı

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. İlhan Ocakçıoğlu, hastaneye başvuran Şükrü Yılmaz adlı hastanın yapılan tetkikleri sonucunda sol akciğer alt yarısında yaklaşık 4 santimetre çapında akciğer kanseri tespit ettiklerini belirtti.

 

 

Dünyada son birkaç yıldır uygulanan ve Türkiye’de ise bir yıl önce kendisinin yaptığı tek port vats yöntemi ile kapalı cerrahi uygulamaya karar verdiklerini belirten Ocakçıoğlu, “Ülkemizde akciğer kanserlerinin tedavisi ya 15 - 20 santimetrelik kesilerle açık olarak uygulanmakta ya da daha az olarak 3 veya 4 kesiden kapalı ameliyatlar ile yapılmaktadır. Tek port vats yönteminde ise küçük boyutta tek kesi ile kapalı olarak ameliyat yapılmakta, diğer yöntemlere göre hem daha kozmetik bir görünüm hem de çok daha az ağrı olması nedeniyle hastanın daha çabuk toparlanmasına imkan vermektedir. Ayrıca hastaların daha kısa yatış sürelerinde taburcu olmalarına da imkan sağlamaktadır” dedi.

 


Hastaya üç santimetrelik bir kesiden yapılan operasyonun dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Ocakçıoğlu, “Şükrü Yılmaz adlı hastamıza yapılan ameliyat, tek port vats yöntemi ile üç santimetre kesiden yapılmış olup, dünyanın en küçük kesisi ile yapılan akciğer kanseri operasyonudur. Bu yöntem hastanede diğer birçok ameliyat gerektiren akciğer hastalıklarında da yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 


Yapılan ameliyat sonucunda sağlığına kavuştuğunu belirten Şükrü Yılmaz adlı hasta ise, “Buraya gelmeden önce sürekli ağrılarım vardı. Yemek yiyemiyordum. Nefes almakta zorluk çekiyordum. Ama şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Rahat nefes alıp, yemeğimi yiyebiliyorum. Dr. Ocakçıoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER