AK Parti Van Milletvekili Fati...
MEBİT

Çiftçi: Başbakan En Karizmatik Siyaset Adamıdır

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin çok partili siyasi hayatında gelmiş geçmiş en başarılı, en sevilen, en karizmatik siyaset adamıdır’ dedi.

Abone Ol

2014-07-23 13:02:00 | Son Güncelleme : 2021-09-10 11:30:27

Çiftçi: Başbakan En Karizmatik Siyaset Adamıdır

Fatih Çiftçi, 17 Aralık'tan başlayıp 30 Mart'a giden süreci değerlendirdi. Çiftçi, ‘‘Paralel yapının gün yüzüne çıktığı bir ortamda yapılan seçimlerin elbette sonuçları itibariyle de farklı olacağını gözlemliyorduk. Seçim öncesinde yaşanan tartışmalara baktığımız zaman aslında çekişme 'Yeni Türkiye' ile 'Eski Türkiye' taraftarları arasında gerçekleşiyordu. Ve sandıktan 2023 vizyonuna devam mesajı çıktı. 'Yeni Türkiye' taraftarları kazandı. O günkü seçim sonuçlarını ve AK Parti'nin aldığı başarıyı siyasi açıdan değerlendirecek olursak, ilk çıkan sonuç bundan sonraki aşamada millet Başbakanımıza 'Yürümeye devam et, bizler arkandayız' mesajını vermişti. Millet, 30 Mart seçimleri ile birlikte 'Mevcut muhalefete ve paralel yapıya itibar etmedi. İnşallah 10 Ağustos’ta milletimiz bu birlikteliğe bir darbe daha vuracaktır’’ dedi.





“SİSTEMATİK YILDIRMA POLİTİKALARIDIR”




Filistin’de gerçekleşen son olayları da değerlendiren Milletvekili Fatih Çiftçi, ‘‘Batının ikiyüzlülüğünü bir kez daha gördük. Bizler İsrail’i hep kınadık, kınamaya devam edeceğiz. İsrail’in bu kara harekatı Filistin halkına karşı yürütülen sistematik yıldırma politikalarıdır. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği kara harekatı, medeni dünyanın yüz karasıdır. Her durumda kendini insan hakları savunucusu olarak gören batı, yine mevzu bahis Filistin olunca kör, sağır ve dilsizi oynamaya devam ediyor. Bizleri batının yüzyıllardır süren bu riyakar tutumundan ziyade İslam aleminin, devletlerinin sessizliği vicdanlarımızı yaralıyor’’ diye konuştu.




“BU ÜLKEDE MERKEZ MİLLETİN KENDİSİDİR”





Yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Çiftçi, ‘‘30 Mart seçimlerinin önemli sonuçları arasında Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasına halkın destek verdiğinin görülmesidir. Erdoğan'ın etkin ve geldiği her makama işlev kazandıran bir politikacı olduğunu artık herkes biliniyor. Sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde sembolik bir cumhurbaşkanı olmayıp farklı bir portre çizeceğini herkes kabul ediyor. Başbakan Erdoğan’ın adaylığı sadece 12 yıllık destansı başarılarla dolu bir icraatın doğal sonucu değildir. Asırlardır bu ülkede yaşanan ‘merkez-çevre’ çelişkisinde tavrını her zaman milletten yana koyan, ‘Bu ülkede bir tek merkez vardır, o da milletin kendisidir’ anlayışını bir hayal olmaktan çıkarıp ete kemiğe büründüren Erdoğan, bu milletin her kesiminin büyük teveccüh ve arzusunun sonucu olarak aday olmuştur’’ görüşüne yer verdi.





“ÇATI ADAYININ İSMİ DAHİ TELAFFUZ OLMUYOR”




Başbakan Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki farkları da anlatan Fatih Çiftçi,‘‘Bir yanda yıllardır doğru dürüst uyku uyumadan çalışan çırpınan, milleti ve ülkesi adına her taşın altına elini ve yüreğini koymuş Recep Tayyip Erdoğan, diğer yanda evinde çiçeklerini sularken bir anda aday diye öne sürülen İhsanoğlu. Bir yanda bu zamana kadar girdiği her seçimden ve her referandumdan milletin desteğini artırarak çıkıp siyasi hayatımızda kırılmadık rekor bırakmayan Erdoğan. Diğer yanda aday gösterenlerin daha adını telaffuz edemedikleri İhsanoğlu. Şu açık bir gerçektir ki; Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin çok partili siyasi hayatında gelmiş geçmiş en başarılı, en sevilen, en karizmatik siyaset adamıdır. Erdoğan demek demokrasi, barış, kardeşlik ve daha çok büyüyen Türkiye demektir. Erdoğan demek, seçkin elitlerin yıllardır yalın ayaklılar diye küçümseyip maraba muamelesi yaptığı bir milletin kendini yok sayanlara karşı kendi var oluşunu haykırması demektir’’ diye konuştu.





“AK PARTİ İKTİDARI BÜROKRATİK ALGILARI YIKMIŞTIR”




AK Parti döneminde vesayetçi anlayışın yıkıldığına da değinen Milletvekili Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:




“İdeolojisini sandığın üzerinde görmeyen bir demokratik anlayışla toplumsal talepleri merkeze alan, toplumun desteğiyle 12 yıldır Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyan AK Parti iktidarı, bürokratik algıları yıkmıştır. Artık ülkemiz insanı dayatmalarla neler yapılmak istendiğini çok iyi biliyor. Türkiye’nin gelişen, değişen ve müreffeh yarınlara doğru ilerleyen sosyolojisi karşısında cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasi bir kriz olmaktan da çıkacaktır. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı, siyasi erkte önemli değişimleri zorlayacak ve cumhurbaşkanlığı seçimi ‘Yeni Türkiye’ vizyonu açısından bir dönüm noktası olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemiyle ‘Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı ile halkın seçtiği bir başbakan Türkiye’yi her alanda uçuracaktır.’ Yaklaşan seçimle birlikte AK Parti olarak bizler de daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu dönemde de yine ülkemizin geleceği için üzerimize düşenin en iyisini yapmak için gayret göstereceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ülkemizin geleceği açısında çok önemli bir seçim olarak görüyoruz.”





“CHP ESKİDE KALMIŞ MODELLERİ ÖZLÜYOR”




CHP’yi, cumhurbaşkanının milletin oylarıyla seçilmesi gerçeği karşısında ciddi bir rahatsızlık ve panik içinde gördüğünü dile getiren Milletvekili Çiftçi, “CHP, süreci bulandırmak, karıştırmak ve provoke etmek adına her türlü klasik hünerini sergiliyor. Kah bazı medyayı kullanarak hayali Gül-Erdoğan çatışması üretiyorlar, kah AK Parti içinde fay oluşturma çabalarına giriyorlar, kah sokakları hareketlendirme tehdidinde bulunuyorlar, kah bugünlerde aralarından su sızmayan kimi yargı mensuplarını kaşla gözle milletimize imaya çalışıyorlar. Milleti anlamaktan uzak, milleti hor gören ve milletin değerleriyle çatışma halinde olmayı siyasi çizgi saymış CHP’nin bu rahatsızlığını tasvip etmesek de anlayabiliriz. CHP her konuda olduğu gibi bu konuda da eskide kalmış modelleri özlüyor’’ şeklinde konuştu.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER