Van Büyükşehir Belediye eş baş...
MEBİT

Kaya ve Çoban'dan Kadir Gecesi Mesajı

Van Büyükşehir Belediye eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Kandil Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Abone Ol

2014-07-23 12:34:00 | Son Güncelleme : 2021-11-13 13:46:57

Kaya ve Çoban'dan Kadir Gecesi Mesajı

Van Büyükşehir Belediye eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Kandil Gecesi vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı. Kadir Gecesi’nin barışa, kardeşliğe, adalete, eşitliğe, kucaklaşmaya ve hoşgörüye vesile olmasını dileyen Çoban ve Kaya mesajın devamında,” Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, duaların kabul olduğu, günahların bağışlandığı, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ne erişmiş olmanın heyecanı ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin ve hemen ardından kutlayacağımız Ramazan Bayramı’nın mutlu yarınlara, bölgemizde ve dünyada barışa, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni eder, İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutlarız” denildi.




‘Zafer Rojava ve Gazze halkının olacaktır’
 
 
 
 
 



Mesajın devamında Rojava’da ve Filistin’de yaşanan katliamlara da dikkat çeken Çoban ve Kaya,”19 Temmuz Rojava devriminin yıl dönümünü selamlıyoruz. Kobani'de, Qamışlo'da ve Rojava'nın tüm alanlarından halkımız direnerek mutlaka zafere ulaşacaktır.





Türkiye'nin de desteği ile Suriye'de oluşan çeteler bugün Kobani ve Rojava’da halkımızın kazanımlarına saldırıyorlar. Kürt halkı mutlaka bu çeteleri buradan temizleyerek başarıya ulaşacaktır. Buradan bir kez daha tüm halkımızı Rojava halkımızla buluşmaya çağırıyoruz. Yine; İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını buradan nefretle kınadığımızı belirtmek istiyoruz. İsrail'i bu saldırganlığından artık vazgeçmeye ve tüm dünyayı buna karşı tutum almaya çağırıyoruz.





Bugün Rojava'da yaşananları görmeyen hükümet, Filistin halkı için timsah gözyaşları döküyor. Hükümet ve devletin bu söylemlerinde samimi olmadığını artık tüm dünya anlamıştır. Biz; Kürt halkı olarak nasıl ki Kobani'nin yanındaysak, Filistin'in, Gazze'nin de yanındayız. Rojava ve Filistin halkının mücadelesi mutlaka kazanacaktır” diye belirtildi.

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER