VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi...
MEBİT

Obezite Tedavisi Olmak İsteyenler Van'ı Tercih Ediyor

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi'ne gelen hastaların yüzü tedavi sonrası yeniden gülüyor.

Abone Ol

2014-07-22 16:39:00 | Son Güncelleme : 2024-03-29 00:16:14

Obezite Tedavisi Olmak İsteyenler Van'ı Tercih Ediyor

Obezite ve diyabet cerrahisi eğitimi alan Doç. Dr. Aziz Sümer tarafından yapılan başarılı tedavi ve ameliyatlarla hastalar sağlıklarına kavuşuyor.





İspanya ve İtalya ile Türkiye'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bezmi Alem Üniversitesi Tıp Fakültelerinde obezite ve diyabet cerrahisi, obezite ve şeker hastalığının ameliyatla tedavisi konularında eğitim gören Doç.Dr. Aziz Sümer, YYÜ Araştırma Hastanesi'nde hastalara hizmet veriyor. Türkiye'nin çeşitli illerinde hastalıklarına çare bulamayan hastalar, YYÜ Tıp Fakültesi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi'nde şifa arıyor. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, hastanelerinde uygulanan tedavi sonrası hastaların bir yıl içinde çok ciddi kilo kaybı yaşadığını belirterek, her geçen gün merkezlerine ilginin arttığını söyledi.


 

YÜZLERİ YENİDEN GÜLDÜ




Başarılı ameliyatlar ve tedavisiyle kısa sürede obezite hastaları tarafından aranan doktor olan YYÜ Tıp Fakültesi Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aziz Sümer'e son olarak Van'dan 123 kiloluk Ümmügülsüm Kurban ile İstanbul'dan gelen 105 kilo olan Esra Erkaçan başvurdu. Doç. Dr. Sümer'in kapalı yöntemle ameliyatlarını yaptığı her iki hastanın yeniden yüzleri güldü. Kendisine yeniden güven geldiğini belirten Esra Erkaçan, "10 yıldır bu hastalığın pençesindeyim. İstanbul'da devlet ve özel hastanelere gittim ama çare bulamadım. Sonra Aziz Sümer hocama ulaşabildim. Tedavisiyle bana yeni bir hayat sundu. Yeniden doğmuş gibiyim ve inşallah her şey daha da iyi olacak" dedi.




"DOÐULU KADINLAR KİLOLU OLDUKLARINI KABUL ETMİYOR"




Doğu Anadolu bölgesinde kadınlar arasında yanlış bir algı oluştuğunu belirten Doç. Dr. Sümer, doğlu kadınların kilolu ve obez olduklarını kabul etmediklerini belirterek, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde obez hastası olduğu kesin olan ve kilo problemi yaşayan kadınları kilolu olduklarına inandıramıyoruz. Polikliniğe gelen hastaların yüzde 25'i obez. Ancak tedavi olmak istemiyorlar. Bu hastalarımızı da tedavi olmaya çağırıyoruz" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER