Türkiye Belediyeler Birliği (T...
MEBİT

Van'da Türkiye Belediyeler Birliği’ne Üye Seçimi Yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) meclisinde Van’ı temsil edecek üyelerin belirlenmesi amacıyla seçimler yapıldı.

Abone Ol

2014-04-24 15:02:00 | Son Güncelleme : 2024-04-17 12:11:24

Van'da Türkiye Belediyeler Birliği’ne Üye Seçimi Yapıldı

Van Ticaret Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda yapılan toplantıya Van ve ilçelerinin Belediye eş Başkanları ve Meclis üyeleri büyük ilgi gösterdi.


Üye secimi öncesi oluşturulan divana Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Hatice Çoban başkanlık etti. Kâtipler ise Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe getirildi. TBB’ de görev alacak kişiler gizli oylama yapılarak belirlendi. Yasal olarak nüfusu 100 binin üzerinde olan Van Büyükşehir, İpekyolu, Tuşba, Erçiş ve Edremit belediyeleri eş başkanları doğal üye olarak seçilirken sayının 13 olma şartı için önerilen isimlerden de 6’sı belediye başkanı 2 si meclis üyesi olmak üzere 8 kişinin seçimi yapıldı.




Seçilecek olan 8 kişinin 6’ sı ilçe belediye başkanı diğer 2 kişinin ise belediye meclis üyeleri arasından seçildi. Yapılan seçimde belediye eş başkanları ve belediye meclis üyeleri oy kullandı.  BDP Gurup başkanı Cahit Bozbay ve AKP Grup başkanı Raif Acar’ın verdiği sözlü öneriler doğrultusunda verilen isimler üzerinden yapılan gizli oylama da BDP 196 oy, AKP 80 oy ve 1 oyda boş olarak sonuçlandı. 




Yapılan oylama sonucuna göre Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Çetin, Erçiş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Faruk Demir, Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bağcı, Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, Çatak Belediyesi Eş Başkanı Celalettin Bartu ve Saray Belediyesi Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan seçildi. Meclis üyeleri arasından ise Van Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Hatice Çoban ve Muradiye Belediyesi meclis üyesi Kamuran Bekiroğlu seçildi. Sonuçlanan seçimin ardından Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanı Hatice Çoban yapılan seçimin Van’a hayırlı olması temennisinde bulundu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER