Van Büyükşehir Belediyesi Par...
MEBİT

Van'da Kentin Dört Bir Yanına Binlerce Çiçek Dikildi

Van Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yaz mevsimiyle birlikte çiçek dikimine ağırlık verdi. Park ve kavşaklar başta olmak üzere kentin dört bir tarafına binlerce çiçek dikilerek Van rengârenk hale büründü.

Abone Ol

2014-04-23 14:05:00 | Son Güncelleme : 2024-01-14 15:33:44

Van'da Kentin Dört Bir Yanına Binlerce Çiçek Dikildi

Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından mevsim şartlarına uygun dikilen çiçekler refüj, kavşak ve parkları süslemeye başladı. Ekipler değişik renklerde 50 bin adet lale soğanı çiçeğini toprakla buluşturdu.  

 

Yurtaşların daha güzel ve estetik bir kent sunmaya devam edeceklerini belirten Park Bahçeler Müdürü Şeref Demir “Farklı türden çiçeklerin dikimi park alanları başta olmak üzere kavşak ve orta refüjlerde özenle devam ediyor. Ekiplerimiz kent merkezinde bulunan  orta refüjlere değişik türlerden bitki grupları ekerek seyrine doyumsuz mekânlar oluşturuyorlar. Amacımız yaz ayları ile birlikte kentimizin görünümüne farklı bir soluk getirmektir” dedi.


Ortalama 1 aylık ömürleri olan lale soğanı çiçekler, bu bitkilerin ömürlerini doldurmasıyla birlikte,  Belediye serasında yetiştirilen mevsime uygun değişik bitki türleriyle yenilenecek. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER