Saadet Partisi (SP) Van İl Baş...
MEBİT

Saadet Partisi'nden 23 Nisan Çocuk Bayramı Mesajı

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, bugün ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşının ilkokul çağlarına kadar indiğini belirterek,

Abone Ol

2014-04-22 17:22:00 | Son Güncelleme : 2022-12-01 05:38:15

Saadet Partisi'nden 23 Nisan Çocuk Bayramı Mesajı

“Dünyalık zevk ve eğlencesi için anne ve babasını gözünü kırpmadan öldürebilen, kapkaç, hırsızlık ve uyuşturucunun pençesinde boğuşan; din, örf ve adetinden uzak bir genç nesille karşı karşıyayız” dedi.




23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Özay İlhan, “94 yıl önce bugün bu ülkenin inançlı ve imanlı evlatları kendi iradelerini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açtı ve bu halk hiçbir zaman bağımsızlık ve özgürlük olmadan yaşayamayacağını bu tarihle bir kez daha ortaya koydu. Bizler için bu tarihte ve bu tarih anısına geleceğimiz ve her şeyimiz olan çocuklarımıza armağan edilen bu bayramda saklı birçok mühim olay ve o tarihten çıkaracağımız önemli dersler vardır ancak bugünü çocuklarımıza armağan ettiğimiz bu bayramda dünyaya ve ülkemize baktığımızda içler acısı bir manzara ile karşılaşmaktayız. Bugün ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşı ne yazık ki ilkokul çağlarına inmiştir. Ahlak ve maneviyattan yoksun bir eğitim öğretim müfredatıyla yetişmek zorunda kalan, televizyon ve bilinçsiz bir arkadaş çevresinin etkisiyle eğitilen çocuklarımız, anne ve babasına öf bile dememesi gereken bir dinin müntesipleri iken; almış olduğu bu bozuk eğitim ve öğretim kıskacından kurtulamıyor. Dünyalık zevk ve eğlencesi için anne ve babasını gözünü kırpmadan öldürebilen, kapkaç, hırsızlık ve uyuşturucunun pençesinde boğuşan; din, örf ve adetinden uzak bir genç nesil ile karşı karşıyayız.




Ülkemizdeki çocuklarımızın hali bu iken, dünyadaki çocukların hali ise çok daha içler acısı bir durumdadır. Bugün dünyada bir günde savaş ve diğer sebeplerle ölen çocuk sayısı 35 bin. Her gün ishal nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısı 18 bin. Yeterli beslenemeyen çocuk sayısı 800 milyon. Temiz su içemeyen çocuk sayısı 400 milyon. Yetersiz beslenmeden dolayı büyüme ve gelişme bozukluğu içinde büyüyen çocuk sayısı 170 milyon. Önlenebilir veya tedavi edilebilir hastalıklardan dolayı her yıl ölen çocuk sayısı 4 milyon. 6-11 yaş arası hiç okula gitmeyen çocuk sayısı 140 milyon. Her 100 çocuktan 24’ü, okuma yazma bilmiyor. Dünyada yaşları 5 ile 14 arasında olan 250 milyon çocuk işçi var ve bunlardan yaşları 5 ile 11 arasındaki 60 milyon çocuk tehlikeli koşullarda çalışıyor.




Evet, ülkemizin ve dünyamızın hali bu iken bir kez daha çocuklarımıza armağan ettiğimiz bu bayramları, bayram olarak kutlayabilmemiz, gerçek bayram havasını tadabilmemiz için tüm çocukların yukarıda bahsini ettiğimiz kötülüklerden ve zulümlerden bir an evvel kurtarmalıyız. Daha doğrusu bunu başarabilmemiz için hep birlikte el ele vererek gerçek 23 Nisan’ların manasını idrak edebilecek, zararlının değil faydalının, kötülüğün değil iyiliğin, zulmün değil adaletin, batılın değil Hakk’ın hakim olduğu bir dünyayı hayal ederek canla başla çalışmalıyız.




Unutmayalım ki bir ülkenin gücü ne topudur ne silahıdır ne de tankıdır; asıl gücü imanlı ve inançlı evlatlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Saadet Partisi olarak tüm çocuklarımızın gerçek bir çocuk bayramını yaşayabileceği yeni bir dünyayı kurmak ümidiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER