VAN'da meydana gelen depremden...
MEBİT

Kas Hastanesi Viyan'ın Ailesi Doktorları Oldu

VAN'da meydana gelen depremden bu yana Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'nde kalan kas hastası 3 yaşındaki minik Viyan'ın ailesi, hastanedeki doktor ve hemşireler oldu.

Abone Ol

2014-04-22 14:00:00 | Son Güncelleme : 2024-04-23 19:15:32

Kas Hastanesi Viyan'ın Ailesi Doktorları Oldu

Doğduğu günden bu yana hastalığı nedeniyle dışarıya çıkamayan ve yakınları tarafından yılda sadece birkaç kez ziyaret edilen minik Viyan'ın tüm ihtiyaçları hastane personeli tarafından karşılanıyor.



Van'da kas hastası olarak 22 Ağustos 2011 yılında dünyaya gelen Viyan Ö., o günden beri YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde kalıyor. Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan yoksul bir ailenin en küçük çocuğu olan Viyan, doğduğu günden beri hastaneden çıkmadı. Yoksul oldukları için anne ve babanın yılda sadece bir kaç kez ziyaret ettiği Viyan'ın yeni ailesi ise tedvi gördüğü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümündeki doktar, hemşire ve personel oldu. Viyan'ın tüm ihtiyaçları, hatta aile şefkati bile onlar tarafından veriliyor.



Kas hastası olduğu için yürüyemeyen, konuşamayan minik Viyan, tüm gününü yoğun bakım servisinde bir yatakta geçiriyor. Viyan'ın en büyük eğlencesi hastane personeli tarafından kendisi için alınan televizyonu izlemek. Doğumundan bu yana hep yanında olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat Doğan da Viyan'ı kızı gibi görüyor. Doç.Dr. Doğan, Viyan'ın güzel vakit geçirmesi için televizyon aldıklarını anlatırken şöyle konuştu:




"Viyan her şeye rağmen gülmeyi başarabiliyor. Hastanedeki tüm personel, Viyan'a şefkatle yaklaşıyor. Viyan, hastalığından ve ailesinin maddi imkanlarından dolayı burada kalması gerekiyor. Yaklaşık 3 yıldır bizimle beraber. O artık bizim kızımız gibi. Biz ona burada çok özenle bakıyoruz. Doğduğu günden bu yana çok zor günler geçirdi. Viyan'ın hastalığının şu anda bir çaresi yok. Vantilatöre bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Çevreyle çok uyumlu bir çocuk bizi görünce gülüyor. Biz de yoğun bakım ekibi olarak Viyan'a bir televizyon aldık. Televizyon izleyerek gününü geçiriyor. Onu çok seviyoruz. Oda bizi çok seviyor. Çünkü bizi gördüğünde artık gülüyor. Hatta bazen tedavisini yaparken canı yanıyor ve ağlıyor. O ağlayınca da bizde onunla birlikte üzülüp ağlıyoruz."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER