Van’da, Özel Dünya Ağız ve Diş...
MEBİT

Dünya Diş Polikliniğinden Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

Van’da, Özel Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği tarafından 23 Nisan nedeniyle çocuklara hem diş kliniğini tanıtma, hem diş taraması yapıldı.

Abone Ol

2014-04-21 16:48:00 | Son Güncelleme : 2024-02-04 02:42:30

Dünya Diş Polikliniğinden Çocuklara 23 Nisan Hediyesi

Özel Van Dünya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne öğretmenleri ile birlikte gelen öğrenciler, poliklinikleri gezerek, doktorlardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra diş taramasından geçen minik öğrencilere, diş karneleri verildi. Özel Dünya Diş Sağlığı Polikliniği İşletme Müdürü Şahin Derge, 23 Nisan kapsamında birçok okulu ağırlayacağını belirtti. Derge, “23 Nisan etkinlikleri kapsamında Bu gün ilk olarak Sevgili Öğretmenim Anaokulu öğrencilerini konuk ettik. Çocuklara burada yaptığımız faaliyetler hakkında, dişlere bu yaşta bakmanın önemini, dişlerin nasıl doğru fırçalanması gerektiğini, bu konularda bilgi vereceğiz. Ve genel bir diş taraması yapacağız" dedi.




Sevgili Öğretmenim Anaokulu öğretmeni Merve Temel, Dünya Diş Poliklinik çalışanlarına teşekkür ederek, konu kapsamında bunları işlediklerini ve çocukların görsel olarak da görmeleri ve farkındalık kazanmaları için getirdiklerini söyleyerek, “Bu amaçla hem çocukların korkularını yenmek istiyoruz en başta. Çünkü çocuklar diş doktorlarına karşı ön yargılı yaklaşıyorlar” şeklinde konuştu


 


 

 

 

 


Çocukları tek, tek muayenesinden sonra bazı çocukların dişlerinde çürük olmasını değerlendiren Dr. Ali Can Özen, ailelerin çocukların bu yaşta diş fırçalama alışkanlığını kazandırmaları gerektiğini vurgulayarak, “Bu gün gelen çocuklar ortalama 4-5 yaş arası çocuklardan oluşmaktadır. Bu yaştaki çocuklar yani 4 yaşındaki çocukların normalde kendileri diş fırçalamayı bilmesi gerekir. Öncesinde çocuklara öğretilmesi gerekir, 4 yaşına gelindiğinde diş fırçalamayı, diş macunuyla birlikte çocukların kendisi yapabiliyor olması ve günde en az iki kere dişlerin fırçalanması gerekir. Bu dönemde 6 ayda bir mutlaka çocukları diş doktoruna götürülmesi ve kontrol ettirilmesi gerekir. Herhangi bir ağrı olmasa dahi kontrollü olarak gidilmesinde fayda var” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER