VAN'da BDP Kutlu Doğum Haftası...
MEBİT

BDP Van'da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi Etkinliğe Binler Katıldı

VAN'da BDP Kutlu Doğum Haftası'nı ilk kez açık alanda toplu olarak kutladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kutlamada birlik ve beraberlik mesajları verildi. Parti bayraklarının bulunmadığı kutlamada zaman zaman tekbir getirildi.

Abone Ol

2014-04-21 10:01:00 | Son Güncelleme : 2023-12-21 02:20:27

BDP Van'da Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi Etkinliğe Binler Katıldı

Van Kalesi arkasındaki Kültür Park'ta yapılan kutlamalara BDP Van İl Başkanı Musa İtah BDP'li belediye başkanları, BDP'li yöneticiler, STK temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.



Kuran okunmasıyla başlayan programda, BDP İl Başkanı Musa İtah Kürtçe yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Program Kürtçe mevlit eşliğinde ilahilerle sürdü. Parti bayraklarının bulunmadığı kutlamada, ellerinde üzerinde Arapça 'Lailahe illallah Muhammed'in Resullalah' yazan flamalar taşıyan bir grup sık sık tekbir getirdi. 2 saat süren kutlamalar toplu dua okunmasıyla son buldu. 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

MURADİYE'DE SEMA GÖSTERİSİ


Van'ın Muradiye İlçesi'nde de Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yapılan sema gösterisi büyük ilgi gördü. İmam Hatip Lisesi yemekhanesindeki etkinlikler Kuran okunmasıyla başladı. İlçe Müftüsü Selim Duman’ın açılış konuşmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Doç. Dr. Abdurrahman Candan, amel ile samimiyet arasındaki bağı anlattı. Müslümanın her hareketinde samimi ve doğru olması gerektiğini belirten Candan'a konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Selim Duman tarafından plaket verildi. 


Etkinlikler kapsamında en çok ilgi Muradiye İmam Hatip Lisesi semazenlerinin sema gösterisi oldu. Sahne küçük olduğu için üç semazenin yaptığı gösteri büyük bir ilgiyle izlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER