Van Büyükşehir Belediyesi Nisa...
MEBİT

Bekir Kaya’dan Devir Tasfiye Komisyonuna Tepki

Van Büyükşehir Belediyesi Nisan ayının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında konuşa Büyükşehir Eş Başkan’ı Bekir Kaya Devir Tavsiye komisyonunun haksız hukuksuz ve göz göre göre adil bir paylaşımın yapmadığını söyleyerek önümüzdeki günlerde bu haksızlığı TBMM ve mahkemeye taşı

Abone Ol

2014-04-18 13:05:00 | Son Güncelleme : 2024-03-25 14:06:12

Bekir Kaya’dan Devir Tasfiye Komisyonuna Tepki

Van Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis görüşmelerinin son oturumunda GAP Belediyeler Birliği’ne üye seçimi, Tarihi Kentler Birliği’ne üye seçimi, Denetim Komisyonu raporunun okunması, Büyükşehir belediyesine ait norm kadrosu ile Büyükşehir, İpekyolu ve Tuşba belediyelerinin bütçe görüşmelerini görüşüp karara bağladı.

 

 

VAN TSO Toplantı Salonu’nda yapılan meclis toplantısında konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Devir Tasfiye Komisyonu tarafından Van İl Özel İdaresine ait araçların ve birçok taşınmazın AKP’li Tuşba Belediyesi’ne ve diğer kurumlara devr edilmesine tepki gösterdi. Yapılan haksızlık ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi olarak mahkeme süreci başlatacaklarını belirten Kaya,”Bu haksız ve hukuksuzluğu yakından takip edeceğiz. Önümüzdeki ay içerisinde bununla ilgili dosyamızı hazırlayıp milletvekillerimizle da paylaşarak meclise taşıyacağız. Bu kadar rahat, göz göre göre ve bu kadar aleni bir şekilde adil dağıtım yapmayan Devir Tasfiye Komisyonu’nu kınadığımızı belirtmek istiyorum. Sistemin adaleti budur ve her zaman iktidardan yana olmuştur” dedi.


 

 

Kaya: ‘Kimseden adalet beklemiyoruz’


Kimseyi vicdanlı olmaya davet etmeyeceklerini dile getiren Kaya, vicdanı olan bir komisyonun böylesi bir ayrımcılığı yapmayacağını söyledi. İncelenen belgeler de eski 2 aracın İpekyolu Belediyesi’ne verildiğini belirten Kaya,” Belgelerde 86 model kullanılamaz araçların hangi belediyelere verildiğini 2000 ve 2011 model araçların ise hangi belediyelere verildiğini görüyoruz’’ dedi.


 

 

Kaya; ‘Bu Hukuksuzluğu Mahkemeye Taşıyacağız’


Bizler vicdanlara çağrı yapmayacağız ama hukuki olarak hakkımız ne ise onun peşini bırakmayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Bu yapılan hukuksuzluk ve adaletsizlik bu ülkede ilk defa yaşanan durumlar değil. Bu hukuksuzluklara yıllardır maruz kalıyoruz ama tepkisiz ve sesiz kalmayacağız. Biz araçların ve arazilerin bu belediye verildi şu belediyeye verilmedi derdi içinde olmayacağız. Her belediyeye eşit yaklaşılmış olsaydı bizim için hiç sorun olmayacaktı. Diyanet İşleri Başkanlığına Van’ın en güzel yerinde en güzel tesisler veriliyorsa ya da Jandarmaya araçlar veriliyorsa burada adalet beklemenin bir mantığı yoktur. Bizler bu konuda kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu..


 

 

‘Tuşba Belediyesi bize ait olan araçları bizden almak istedi’


Kaya’nın ardından söz alan Gürpınar Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız ise kendilerine ait olan 2 aracın AKP’li Tuşba Belediyesi tarafından kendilerinden alınmak istenmesine sert tepki gösterdi. Yıldız,” İl Özel İdaresine ait araçların komisyon tarafından belediyelere eşit olarak devir edilmesi gerekirken tüm araçlar Tuşba Belediyesine devir edilmiş. Tuşba Belediyesi ilçemize personellerini gönderip kullandığımız 2 aracın kendilerine ait olduğunu söyleyerek götürmek istediler. Ben buradan Tuşba Belediyesi hangi yüzle hangi hukuk ile bu araçları bizden almaya çalışıyor. Seçim öncesi oluşturulan komisyonun hukuksuz bir şekilde oluşturulduğu anlaşılıyor. Oluşturulan komisyon üyeleri bizim belediyemizde olan araçları bizden alıp Tuşba Belediyesine verme hesabına girmiş. Biz vicdanlara seslenmek istiyoruz. Gürpınar ilçesi 8 tane ilden daha büyük yüz ölçüme sahiptir. İlçeye bağlı birçok köy daha önce boşaltılıp yıkıldığı için buralara ciddi anlamda yol ve hizmete ihtiyaçları var. Tüm Karayolları verilerine bakıldığı zamanda bu bölgelerde yolların %15’in hizmet yapılmış. Bizim bu bölgelerde ve yakılmış köylerde % 85 gibi oranda hizmet yapmamız gerekirken devletin adaleti elimizdeki iş araçlarımızı bile Tuşba Belediyesine verme gibi bir hesaba girmiş” diye konuştu. 


 

 

 

Güler: ‘Tarihte görülmemiş bir haksızlık ve hukuksuzluk ile karşı karşıyayız’


Ardından konuşan Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, tarihte görülmemiş bir hırsızlık,  hukuksuzluk ve haksızlık ile karşı kaşıya olduklarını söyledi. AKP’nin Van’da hırsızlığının arazilere gönderilen araçları kapsayacak düzeye ulaştığını dile getiren Güler,” Başkale gibi 132 köyü olan ve sınır köyleri ile arasında 200 kilometrem mesafe olan bir ilçeye 74 model bir araç verilip, bir dozerimiz bizden alınıp Tuşba Belediyesi’ne veriliyor. Tuşba Belediyesi haktan hukuktan bahs ediyor ama yapılan bu haksızlık ve hukuksuzluğa sesiz kalıyor. Şahsım olarak Tuşba Belediyesi’nin bütçesini onaylamıyorum. Tuşba Belediyesi ta ki bu vicdan muhasebesini yapana kadar” dedi.


 

 

 

Meclis üyelerinin AKP’li Tuşba Belediyesi’ne ait bütçenin veto edilme talebine karşı çıkan Kaya, yeni kurulan belediyelerin bir an önce hizmete başlaması gerektiğini ifade ederek, Tuşba Belediyesi’ne ait bütçenin görüşülüp karara bağlanmasını talep etti. Yapılan görüşmeler ardından Tuşba Belediyesi’ne ait bütçe mecliste onaylanarak kabul edildi. 

 

 

 

  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER