Barış ve Demokrasi Partisi (BD...
MEBİT

BDP Van'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine Katılım Çağrısı Yaptı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanı Musa İtah, pazar günü düzenleyecekleri Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılım çağrısı yaptı.

Abone Ol

2014-04-17 18:18:00 | Son Güncelleme : 2022-10-31 15:42:42

BDP Van'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerine Katılım Çağrısı Yaptı

BDP Van İl Başkanı Musa İtah, bu yıl Demokratik Toplum Kongresi (DTK), BDP ve Van Din Ulemaları Derneği (VADAY-DER) tarafından Van’da düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına ilişkin il binasında bir basın toplantısı düzenledi.


 

 

 

VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu ve VADAY-DER Yöneticisi Mecit Kılıçarslan’ın da katıldığı toplantıda konuşan İtah, Hz. Muhammed’in doğumunun Ortadoğu halkları için yeniden doğuş anlamı taşıdığını söyledi. Parti olarak yıllardır Kutlu Doğum Haftası kutlamaları gerçekleştirdiklerini, ancak bu yıl ilk defa kitlesel olarak kutlamalar düzenleyeceklerini dile getiren İtah, Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözümünde vicdanın etkili olacağını düşündüklerini kaydetti.

 

 

 

İtah, “İslam dini de barışı, kardeşliği ve güzel ahlakı temsil eder. İslam’ın ve Hz. Muhammed’in özünde de bu vardır. Bizde her zaman bu değerleri esas alıyoruz. İslamiyet bir uygarlık değeridir. Ortadoğu’da güçlü bir peygambersel çıkış oldu. İslamiyet Ortadoğu’da bir devrimsel çıkış oluşturdu. Hz. Muhammed insanlığa yeni bir devrim hediye etti. Bizler de 20 Nisan Pazar günü görkemli bir kutlama yaparak bu mirasa sahip çıkacağız. İlçelerimizde özgün kutlamalar olacak, ama biz bu yıl Van’da ilk defa merkezi bir kutlama yapacağız. Kutlamaları DTK ve VADAY-DER ile birlikte düzenliyoruz. Tüm halkımızı pazar günü saat 13.00’da newroz alanında yapacağımız kutlamalara davet ediyoruz” dedi.


  • Etiketler : Van Haber
  • YORUM YAP
    Yorumlar (0)

    Bu habere ilk yorum yapan sen ol.

    ÖNERİLENLER